Pentru ea

#fotografiat #arta #pozitie #stil #frumsete #zambet #fotogenic #poza #ipostaza

Cum sa fii fotogenica

Ai nevoie de o noua poza pentru profilul tau de Facebook si nu reusesti sub nicio forma sa gasesti una care sa corespunda standardelor tale? Nut trebuie sa disperi si nici sa te consideri neatractiva. De fapt, sunt foarte multe femei care arata absolut superb in realitate si nu atat de bine in poze. Te-ai intrebat de ce?

Fotografiatul  este o arta si o poza reusita presupune pricepere si iscutinta. Sa nu crezi ca toate acele modele de prin revistele de moda arata perfect si in realitate, ci pur si simplu au avut parte de un fotograf bun care sa le surprinda punctele tari. Sa fii fotogenic de multe ori se invata, nu toti ne nastem cu acest har. Fii fotograful tau personal si afla care sunt tehnicele potrivite pentru a-ti face o poza demna de revistele de moda.

 1 Gaseste postura perfecta. Exersand te aproprii de perfectiune. Trece in revista albumele tale foto de pana acum. Vezi unde aratai mai bine si care erau ipostazele care nu prea te avantajau. Daca de exemplu, nu-ti place sa tii mainile lasate in jos, pe langa corp, exerseaza o postura in care sa le indepartezi de corp: o mana in sold pentru un look mai slim sau cu mainile la spate incrucisate pentru o alura mai copilaroasa .

2 Stai departe de lucrurile lucioase. Ai grija sa nu porti haine lucioase atunci cand faci o sesiune foto. Acest material reflecta lumina de la camera, existand astfel sa scoata in evidenta si acele parti ale corpului cu care tu nu prea te mandresti.

3 Stai dreapta. O pozitie a corpului cocosata nu este pe gustul nimanui. Daca ai tendinta sa stai aplecata, fa exercitii pentru a-ti mentine coloana perfect intinsa. Astfel vei parea mai inalta si mai zvelta.

4 Nu te-ai nascut cu cei mai sexy ochii? Fabrica-i! O poza superba implica o privire care sa te cucereasca. Si cum ochii sunt cei mai expresivi, trebuie sa  insisti asupra acestui detaliu. Nu trebuie sa ai ochii perfecti, nimeni nu-i are. Tot ce trebuie sa faci este doar sa ajuti putin Mama Natura printr-un make-up profesionist. Pentru o privire si mai intensa poti apela si la o pereche de lentile de contact colorate.

5 Fii fericita si gandeste pozitiv. Zambetul este esential intr-o poza si multi uita de fapt sa zambeasca atunci cand privesc la camera. De aceea este bine, atunci cand faci o poza sa te gandesti la lucruri frumoase, amintiri placute: se vor vedea in surasul tau satisfacut.

6 Gaseste unghiul ideal. Unul dintre primele lucruri pe care le invata fotomodelele inainte de a urca  pe  podium este de-a isi gasi unghiul potrivit, acea pozitie care le avantajeaza cel mai mult. Ce zici sa le urmezi exemplul? Posteaza-te in fata oglinzii si probeaza diferite unghiuri: din fata, din spate, din profil etc. Opreste-te asupra aceluia care te arata ravasitor.

7 Zambeste cu ochii. De multe ori, cand zambesti cu gura inchisa, transmiti emotiile cu ajutorul ochiilor, lucru ce poate fi de-a dreptul fermecator. Astfel, invata sa comunici cu ajutorul lor. Inchide-i, zambeste si cand simti ca acea stralucire izvoraste din ochii de fapt, deschide-i.

8 Arata-ti inocenta si naturaletea printr-un joc de umbre si lumini. Aplica fond de ten doar acolo unde stii ca este neaparat nevoie si concentreaza-te asupra fruntii, partile laterale si varful nasului, extremitatiile obrajilor si centrul barbiei, pentru a crea un joc de umbre si lumini natural.

9  Ai grija la limbajul trupului . Nu sta cu bratele incrucisate, deoarece dai impresia ca ai fi in defensiva si priveste camera direct in fata. Coboara doar usor barbia pentru a crea impresia de ochii mari, mai patruznatori.

10 Evita coafurile perfecte. Parul dezordonat si natural este mult mai provocator decat cel teapan, prins intr-un coc lipit de cap. Indreapta-te astfel spre o coafura mai lejera... cu suvite cazute pe spate. Tine minte, cu cat este mai putin perfect, cu atat arata mai bine.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare