Pentru ea

#stil #tinuta #haine #accesorii #look #vintage #stil marinaresc

Cum sa ai cele mai originale haine

Ai vazut in magazine haine care ti-au placut foarte mult, dar carora le lipsea acel lucru care sa le dea unicitate? Daca vrei sa ai o tinuta originala, cu stil, accesorizarea hainelor cu diverse obiecte este ceea ce ai nevoie. Se poate dovedi un lucru benefic atat bugetului, cat si faptului ca ai garantia unei garderobe unicat.

Iata cativa pasi prin care poti da o nota personala hainelor tale:

Pe orice obiect vestimentar - bluza, tricou, rochie sau jeans - poti aplica un sablon pe care ulterior sa il colorezi, sa aplici paiete sau strasuri. In functie de materialul acestora trebuie sa-ti alegi si accesoriile potrivite care vor aduce un plus de originalitate hainelor tale.

Pasul 1. Gaseste sablonul dorit. In primul rand trebuie sa cauti modelul care corespunde stilului tau preferat: ingeri pentru romantici, chitare pentru iubitorii de muzica, animale sau flori. Sablonul il poti face chiar tu sau poti apela la talentele desenatorilor specialisti. Poti gasi pe internet site-uri cu modele predefinite. Dupa ce ai ales modelul si marimea sablonului, prinde-l cu cleme de materialul tricoului, in zona aleasa.  

Pasul 2. Alege vopsele colorate! Ai un frumos model pe tricoul tau insa ii lipseste stralucirea? Fa-l sa prinda viata cu ajutorul vopselelor pentru materiale textile (se gasesc in mercerie). Acestea se fixeaza cu ajutorul caldurii fierului de calcat. Aplica vopseaua cu ajutorul unei periute subtire, destinata sabloanelor. Aceasta se gaseste in magazinele de bricolaj. Nu ezita sa amesteci culorile pentru a obtine nuanta dorita. Atentie insa, nu amesteca vopsele din categorii si marci diferite.

Pasul 3. Straluceste cu ajutorul paietelor! Pentru a aduce rafinament hainelor tale nu ai nevoie decat de cateva paiete. Se gasesc la orice mercerie si ai la alegere dintr-o multime de tipuri. Inainte de a le prinde pe articolul vestimentar, trebuie sa ai cadrul pe care acestea vor sta. Poti recurge la modele simple precum cercul sau steaua pe care sa le desenezi usor pe material sau pur si simplu sa urmezi un sablon gata facut. Paitele se pot aplica pe bluze din materiale fine, tricouri, jeansi sau sacouri elegante, in orice loc vrei: in partea din fata, in partea din spate, la nivelul mansetelor, pentru conturarea buzunarelor etc. Coase paietele cu o ata foarte subtire, intr-o nuanta asemanatoare.

Pasul 4. Fii glam cu strasuri! Ti-au placut mereu puloverele si tricourile cu inscriptii de genul „rock an roll”; „love”; „peace and love”  sau cele cu numele idolului. Ai posibilitatea acum sa-ti creezi chiar tu un astfel de mesaj. Alege o bluza sau un pulover cat se poate de simple si deseneaza pe dosul materialului cu o creta sau creion de mercerie inscriptia pe care ti-o doresti. Fixeaza apoi strasurile pe partea din fata si lipeste-le cu ajutorul unui lipici special de tesaturi, care sa reziste la apa.

Accesorii diferite pentru stiluri diferite

Look marinaresc: in sezonul estival, tinutele marinaresti sunt la mare cautare. Fii originala in haine unice, personalizate chiar de tine. Scoici, accesorii metalice sub forma de ancora, cordele din sfoara cu noduri pescaresti, autocolante pentru tesaturi se pot aplica cu usurinta pe piesele tale vestimentare.  

Look vintage : moda vintage se regaseste din ce in ce mai mult in viata de zi cu zi. Daca si tu vrei sa fii in tendinte, achizitioneaza-ti mai multe insigne de diferite marimi (poti apela chiar la insigne personalizate) pe care sa le aplici pe hainele tale: pe jeansi (mai multe insigne in jurul taliei, pot inlocui o curea), pe tricouri (insigne mici aplicate la baza gatului sau la maneci), atasate la geanta sau palaria pe care o porti etc.

Look retro: daca vrei sa reinvii moda decenilor trecute si sa ai o tinuta rafinata, apeleaza la ajutorul perlelor. Nu trebuie sa fie vorba de perle naturale, o alternativa convenabila sunt perlele false.  Alegerea iti apartine in privinta modului in care le atasezi pe hainele tale.

Look rock: bucati de piele, accesorii metalice, lantisoare si catarame impunatoare. Aceastea sunt accesoriile de care ai nevoie pentru o tinuta perfecta, specifica rockului. Indrazneste mai mult si da frau imaginatiei si vei avea tinuta pe care ti-o doresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare