Pentru ea

# parfum frantuzesc #casa de parfumuri # elisabetta perris #houbigant # cum alegi parfumul

Elisabetta Perris, de la Houbigant: Cum gasesti si alegi parfumul care te "imbraca"

Arome sofisticate, esente pure, in editie limitata - acesta este secretul unuia dintre cele mai cautate parfumuri din lume. Despre Houbigant si ce inseamna sa faci parte din elita parfumeriei mondiale, ne vorbeste Elisabetta Perris, director de creatie la una dintre cele mai vechi case de parfumuri din lume. 

Acasa.ro: Ce inseamna sa lucrezi pentru un brand vechi de 300 de ani? Resimtiti vreo presiune?

Elisabetta Perris: Este o onoare, dar si o provocare. Trebuie sa asiguram continuitatea Casei Houbigant prin a-i perpetua istoria fantastica si traditia de cateva secole, insa, in acelasi timp, trebuie sa ducem Casa in secolul 21, prin lansarea unor compozitii avantgardiste si orginale, astfel incat sa pastram relevanta Casei in piata de parfumuri. 

Ce ne puteti spune despre editiile limitate. Ce este atat de deosebit la ele, in afara de ambalajul in sine, care este o adevarata opera de arta?

Pentru toate parfumurile noastre folosim esente in forma lor pura, cruda, materie prima de cea mai inalta calitate, insa in concentratia extractului de parfum sta cu adevarat aroma sofisticata care se dezvaluie in toata formele sale. Pentru editia 2014, de exemplu, am ales sa colaboram cu Manufactura din Monaco, un producator de portelanuri care este si furnizorul Casei Regale din Monaco. Fiecare sticla, creata dupa schitele mele, este confectionata manual si pictata, semnata si numerotata, ceea ce o face unica si o adevarata piesa de arta. 

Puteti face portretul femeii careia i se potriveste parfumul Houbigant?

Nu cred ca exista un anume tip de femeie care ar trebui sa poarte parfuumurile Houbigant. Acestea pot fi purtate de toate femeile, si barbatii, care apreciaza complexitatea si sofisticarea, dar si apreciaza materia prima naturala, in forma sa cruda, de cea mai inalta calitate. 

Cum alegem parfumul perfect pentru noi?

Parfumul perfect este acela care se aliniaza cu personalitatea ta, cu ceea ce-ti ofera buna dispozitie, incredere si te inspira sa fii cine esti cu adevarat. 

Ce arome recomandati pentru sezonul rece?

Arome florale, care sa va binedispuna intr-o zi innorata, arome orientale care sa va dea senzatia de caldura. 

Descrieti in trei cuvinte noul parfum Houbigant.

Verde, sofisticat, pudrat. 

 

Despre Elisabetta Perris si Casa Houbigant 

Elisabetta Perris este directorul de creatie al Casei Houbigant, una dintre cele mai vechi case de parfumuri din lume si este responsabila, printre altele, de designul editiilor limitate anuale de parfumuri ale Casei. Astfel 30-50 de sticle de parfumuri se transforma in adevarate opere de arta sub "bagheta" Elisabettei, sticlele fiind decorate cu flori aurite sau detalii spectaculoase. 

Casa Houbigant, infiintata in 1775, la Paris, a avut printre clienti multe personalitati cu sange albastru: Marie Antoanette, Napoleon si Josephine, Regina Victoria, Printul Xavier de Saxonia - unchiul lui Louis XVI - sunt doar cateva. Majoritatea aromelor disponibile astazi sunt reinventari ale esentelor elaborate de parfumierii Houbigant in urma cu trei secole. 

Cel mai nou parfum lansat in Romania este Iris de Champs. Irisul a reprezentat de-a lungul timpului o aroma emblematica pentru lumea parfumeriei. Este o planta cu un miros elegant si plin de stil, asemenea unei comori misterioase. Procesul de extractie al aromelor din Iris este indelungat si foarte delicat. Fatetele pudrate ale acestei plante se transforma delicat in accente verzi, evocand un parfum cald si senzual. 

Casa Houbigant a creat prin acest parfum o interpretare emblematica a florii de iris. Asemenea unei plimbari pe un camp inflorit de irisi in zona Toscanei intr-o zi insorita, acest parfum se dezvolta continuand o lunga traditie a excelentei. Iris Des Champs reprezinta interpretarea feminina aristocratica a frumusetii si rafinamentului etern. Prospetimea aromelor florale de iris se imbina cu notele de bergamota si trandafir, pentru un parfum captivant si senzual. Compozitia recreeaza atingerea matasoasa si senzuala a petalelor de iris pe piele, imbinata delicat cu aromele sofisticate de iasomie, ylang-ylang si lacramioare, jucandu-se pe o baza seducatoare cu note de vanilie si lemn de santal misterios.

In Romania, parfumurile Houbigant sunt disponibile la parfumeriile Beautik. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului