Pentru ea

#alegere rochie #rochia perfecta #silueta #rochie

Cum alegi rochia ideala in functie de silueta

Fiecare femeie are frumusetea sa aparte, indiferent de numarul de kilograme. Cel mai important este sa stii cum anume sa te pui in valoare, purtand hainele potrivite. Chiar daca poate ca te-ai confrutat cu situatii in care nu ti-ai gasit rochia de seara ideala pentru o anumita ocazie, nu trebuie sa te descurajezi. Invata ce anume te avantajeaza, in functie de silueta pe care o ai!

1. Rochii pentru silueta para

Femeile cu silueta in forma de para care au soldurile si coapsele pline, pot alege o rochie care sa fie putin mai scurta fata de linia genunchiului cu aproximativ 4-5 cm. Adauga volum in partea de sus  a corpului optand pentru un imprimeu cu dungi orizontale, aplicatii stralucitoare sau culori puternice, in timp ce pentru partea inferioara a corpului alege o nuanta inchisa.

Daca talia si coapsele tale sunt mai pronuntate iar umerii sunt mai ingusti decat soldurile, atunci alege o rochie cu croi  in forma de “A” sau rochiile cu talie inalta. De asemenea, pentru siluetele triunghi sunt potrivite si rochitele baby-doll. Decolteul in “V” avantajeaza femeile cu silueta para, creand un efect vizual placut si echilibrand proportiile.

2. Rochii pentru silueta androgina

Daca formele tale nu sunt foarte proeminente, iar circumferinta taliei si a soldurilor este egala cu cea a umerilor, atunci te incadrezi in categoria femeilor cu silueta androgina. In acest caz, este indicat sa porti rochii cu volumetrii, evitandu-le pe cele care sunt fie prea mulata, fie prea largi. De asemenea, rochiile pe care le alegi trebuie sa iti puna in valoare picioarele. Ideale pentru acest tip de silueta sunt rochitele tip peplum.

3. Rochii pentru silueta rotunda

Silueta rotunda este caracterizata de sani voluptosi si de o talie putin marcata. Daca te numeri printre posesoarele unui corp in forma de mar, atunci trebuie sa eviti sa mai adaugi volum in zona taliei. Ceea ce poti face este sa atragi atentia de la aceasta zona scotand in evidenta bustul printr-un decolteu adanc, in forma de “V”. Evita rochiile cu volane sau cu pense pe talie si opteaza in schimb pentru rochii stil tunica sau rochii petrecute. Ca si lungime, alege fie rochiile lungi, fie modele midi, nu mai scurte de linia genunchiului.

Daca ai o silueta plina, nu purta materiale mulate si nici imprimeuri care sa adauge volum tinutei.

4. Rochii pentru silueta clepsidra

Femeile cu siluetele clepsidra se pot considera norocoase, deoarece aceasta se considera a fi forma ideala. Talia subtire, sanii si fundul bombate sunt avantajate de foarte multe tipuri de haine. Insa, atunci cand iti alegi tinutele, ai in vedere sa nu modifici proportiile armonioase pe care le ai.

Incearca o rochie mulata care sa urmareasca linia corpului, iar atunci cand porti rochii largi opteaza pentru modele care iti accentueaza talia.

Sursa: vitringez.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare