Pentru ea

# placa de par #placa de intins parul #placa

Cum alegi o placa de intins parul?

Atunci cand isi doresc sa isi aranjeze intr-un fel sau altul parul, doamnele si domnisoarele folosesc fie un ondulator de par, fie folosesc o placa de par, insa de multe ori ele folosesc si anumite produse cosmetice precum fixativul de exemplu, ceara sau spuma de par.

Ei bine, in ceea ce priveste placa de intins parul, cu siguranta doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unui asemenea produs, trebuie sa tina cont de invelisul placilor atunci cand isi aleg placa pentru par.

De ce? Pentru ca expunerea regulata a firelor de par la caldura excesiva contribuie decisiv la schimbarea structurii parului, iar din acest motiv firele de par vor deveni mult mai fragile. Deci, acesta este motivul pentru care mai intai de toate, femeile care isi aleg o placa de intins parul trebuie sa tina cont de invelisul acesteia, pentru ca o placa poate fi daunatoare sau inofensiva pentru par, in functie de invelis.

In prezent, pe piata se gasesc placi pentru intins parul care sunt acoperite cu metal, cu ceramica, cu turmalina si cu teflon, asa ca femeile au de unde sa isi aleaga o placa pentru par.

Cele mai des intalnite sunt fara doar si poate placile din metal, iar acest lucru este oarecum firesc daca stam sa tinem cont de faptul ca aceste placi sunt cele mai ieftine. Totodata, despre aceste placi trebuie mentionat ca ele au cel mai mare impact distrugator asupra firelor de par.

De ce? Pentru ca metalul se incalzeste neuniform iar din acest motiv pe anumite zone ale placii apar temperaturi foarte inalte, iar astfel parul se arde, iar pentru regenerare trebuie tuns rapid.

Un alt invelis foarte des intalnit este ceramica, insa acest material se incalzeste uniform si asigura o alinecare usoara a parului, care astfel este mai protejat, mai sanatos si mai lucrios.

Marele dezavantaj al acestor placi din ceramica este acela ca pe ele se pot depune produsele cosmetice utilizate pe par inainte ca acesta sa fie aranjat. Pentru a evita asta, va fi nevoie ca placile sa fie usor sterse cu o carpa umeda imediat dupa utilizare.

Exista placi de intins parul din materiale precum turmalina sau teflonul care sunt mult mai performante si care dispun de mai multe puncte forte. Turmalina de exemplu elibereaza ioni negativi la incalzire, care neutralizeaza electricitatea statica.

In schimb, teflonul nu le da voie produselor de aranjare a parului sa se lipeasca pe suprafata placilor.

Un alt factor care conteaza mult in alegerea unei placi de intins parul este regulatorul termic, iar acesta se alege de regula in functie de calitatea parului.

Marimea placilor reprezinta un alt criteriu de alegere al acestor produse. Exista placi de intins parul inguste, care au cel mult o latime de 2.5 cm, dar exista si placi late, care au o latime mai mare de 2.5 cm.

Functiile speciale ale placilor de intins parul pot reprezenta o alta caracteristica care contribuie la alegerea unui asemenea produs. De exemplu se gasesc acum pe piata placi de intins parul care se inchid automat, iar acest lucru previne supraincalzirea placilor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare