Pentru ea

#stil #stil feminin #camasa forma corp #camasa eleganta

Cum alegi camasa eleganta dupa forma corpului

Camasa eleganta este o piesa vestimentara de baza in fiecare primavara, care nu lipseste din garderoba niciunei femei. Mai important decat tendintele actuale si culorile preferate este sa stii sa o alegi dupa forma corpului tau.

Te vei simti cel mai bine intr-o camasa eleganta care sa te poata pune cu adevarat in valoare. Din fericire, exista cate o croiala flatanta pentru fiecare forma a corpului, asa ca inarmeaza-te cu multa informatie si asigura-te ca faci intotdeauna cele mai bune alegeri.

Silueta in forma de mar

Daca forma siluetei tale seamana cu cea a marului, mai voluminoasa in jurul taliei, ai nevoie de o camasa eleganta care sa iti subtieze trunchiul. Imprimeurile geometrice si animaliere te ajuta in acest sens, insa evita modelele mari.

Cel mai probabil, bustul tau este unul generos, de aceea poti sa te pui in valoare cu un guler decoltat, in V, care iti alungeste totodata figura. Camasile cu talie joasa acopera zona "problema" si subtiaza trupul.

Silueta para

Incerci sa iti ascunzi soldurile si vrei o mana de ajutor din partea camasii elegante? Atunci alege un model cu multe volanase, imprimeuri greu de ignorat si aplicatii stralucitoare cat mai aproape de linia gatului.

Camasile fara maneca sunt si ele recomandate. Evita camasile cu tiv care iti inconjoara soldurile.

Silueta atletica (baieteasca)

Cel mai probabil, vei simti nevoia de a crea o iluzie optica a unor forme mai definite. Iti doresti un bust mai apetisant? Dantela si funditele in zona gatului adauga un plus de volum pieptului.

Ai grija la lungimea manecilor: este trebuie sa atinga linia incheieturilor mainilor cand tii bratele perfect intinse. O alta lungime iti va face silueta sa para mai liniara decat este.

Silueta triunghi

Daca ai spatele lat si bustul proeminent, dar solduri inguste, probabil ca esti tentata sa iti acoperi sanii cu o camasa inchisa pana la gat. Aceasta greseala te face sa pari mai in varsta decat esti, cand tu nu ai nevoie decat de un sutien sustinator, care sa dea o forma frumoasa bustului.

Pastreaza culorile aprinse pentru partea de jos a corpului si alege decolteuri rotunde, pentru ingustarea vizibila bustului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare