Pentru ea

#bumbac Pique #camasi bumbac Pique #rochii bumbac #bumbac

Croi, culoare si stil, dar materialul… cand? Cum recunosti bumbacul Pique

Exista numeroase caracteristici pe care le luam in considerare atunci cand vrem sa ne reimprospatam garderoba: croi, culoare, stil sau dress-code. Insa ce spuneti despre materiale? Stim intodeauna pe ce dam banii?

Noi, la Mark-Off, punem calitatea pe primul loc, iar asta inseamna piese realizate din materiale naturale. Inul si bumbacul domina noua noastra colectie.

Un material ravnit de toti clientii care isi doresc haine din tesaturi naturale este bumbacul Pique. L-ai vazut si tu in nenumarate combinatii, fara sa stii insa prea multe despre el.

Bumbacul Pique la origini

Exista mai multe tipuri de bumbac. Fiecare are o structura distincta, care tine de felul in care bumbacul este tesut, acest lucru conferind trasaturi unice materialului

Piqué sau “Marcella”, asa cum este cunoscut, isi are originile in secolul al VIII-lea, fiind dezvoltat de catre industria de bumbac Lancashire. Initial, tesatura a fost asociata cu evenimentele de tip “white tie”. Dress code-ul de acest tip este cel mai formal dintre toate, fara sa lase loc de interpretari. Astfel, femeile sunt invitate sa poarte rochii lungi, elegante, in timp ce barbatii trebuie sa poarte frac si camasa din bumbac Pique. Utilizarea materialului s-a raspandit insa repede, devenind pe la mijlocul secolului XX un material cheie in industra modei pentru barbati.

Cum recunosti bumbacul Pique

Bumbacul Pique are un model subtil si o textura placuta, ce poate fi observata indeaproape, fiind un material cu o greutate medie.

Se poate spune ca acest bumbac este un paradox al materialelor. Este moale la atingere si delicat cu pielea, dar extrem de rezistent in timp. Lasa pielea sa respire in zilele calduroase si mentine o temperatura normala a corpului in cele reci.

Daca inca nu te-a convins, trebuie sa mai stii ca are tendinta sa urmeze in mod natural silueta corpului si nu prezinta pericolul de a dezvolta alergii ale pielii, fiind totodata usor de intretinut.

in plus, tesutul texturat este grozav pentru a ascunde petele inestetice de transpiratie. Astfel, indiferent de eveniment, bumbacul Pique te va face sa simti confortabil si vei arata extraordinar.

Bumbacul Pique la Mark-Off

Alege stiluri vestimentare care ti se potrivesc, insa nu face rabat de la calitate. Opteaza pentru materiale comode, care te vor ajuta sa faci fata caldurii si care vor rezista o lunga perioada de timp.

Am ales sa denumim Pique un produs al noii noastre colectii. Realizat din bumbac 100%, Topul PIQUE prezinta o croiala minimalista si este usor de integrat in diverse tinute.

Camasa SICILY e o piesa basic, de nelipsit din garderoba ta. Datorita designului oversized cat si a nasturilor din lemn nefinisat, aceasta piesa nu mai are nevoie de niciun fel de accesorizare pentru a iesi din anonimat.

Rochiile tunica sunt alte piese vestimentare care nu ar trebui sa-ti lipseasca in aceasta vara din garderoba: Rochiile LEIA si ARA sunt aici pentru a-ti insenina zilele calduroase de vara.

E simplu sa iti adaptezi tinutele la temperaturile ridicate atunci cand alegi materiale naturale, culori deschise si croiuri clasice.

Iar pentru a iesi din anonimat nu ai nevoie decat de putina imaginatie.

Iar noi venim cu un strop de inspiratie…

Surse: acornfabrics.com, wikipedia.org

                                                                                                                                                  Advertorial 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului