Pentru ea

#catalin mitulescu #culori #tendinte #haine #color block

Color block: combinatii de culori puternice pentru vara

Combinatiile de culori indraznete sunt considerate in general la limita bunului gust de cei mai multi stilisti. In aceasta vara, tendinta color block iti permite sa te bucuri la maxim de ccombinatiile inedite de nuante electrizante. Afla care sunt regulile pentru o tinuta reusita color block.

Prezentarile de moda pentru primavara/vara 2011 au readus culorile puternice in combinatii reusite pe podium. Chiar daca la prima vedere nu exista reguli, o tinuta color block reusita trebuie sa tina cont de mai multe elemente pentru a nu cadea in kitsch.

Tendinta iti are originile in anii 1960 si a revenit timid in ultimele sezoane dar abia in 2011 a fost adoptata fara restrictii de marii designeri si de stilisti.

 

Culorile potrivite pentru color block
 

Pentru a obtine efectul maxim, alege cu atentie culorile pe care vrei sa le combini. Rozul si violetul, portocaliul si albastrul, rosul si rozul, turcoazul si belumarinul intens sunt combinatii placute, folosite in colectiile pentru acest sezon de designeri de la Jil Sander pana la Diane von Furstenberg.

Tendinta color block vizeaza doar combinarea unor suprafete geometrice mari de culori diferite sau chiar dungile. Imprimeurile care folosesc mai multe culori indraznete nu se incadreaza in trend .

Combinatiile cele mai indraznete includ violetul cu portocaliu sau verde , in nuanta ierbii proaspete, cu rozul bobocilor de trandafir, sau galben mustar cu albastrul apei marii.

Culorile aprinse sunt cheia unei tinute color block reusite. Nuantele pastelate, indiferent de contrastul placut sau complementaritatea lor vor arata ca o tinuta color block care a fost spalata accidental cu inalbitor.

In afara de imbinarea culorilor, un element important il constituie si potrivirea materialelor. In aceasta vara, alege materiale usoare si vaporoase: matase, saten si tafta. Combinatia dintre culori si materialele rafinate te va ajuta sa obtii un look somptuos.

Daca acest look ti se pare prea incarcat, poti domoli tinuta cu un top alb sau negru, pentru un look casual chic. O bluza sau un pantalon color block pot fi accesorizate cu alte piese vestimentare in nuante neutre.

Foto: www.upmyali.wordpress.com


Accesorizarea color block
 

In cazul in care preferi combinatiile de culori puternice doar pentru accesorii, alege gentile si pantofii color block propuse de designeri in acest sezon. Sandalele in nuante de neon, un alt trend colorat al sezonului, se pot imbina perfect cu o tinuta color block sau iti pot colora un look mai rezervat.

Accesoriile si pantofii nude sunt un alt element care poate fi combinat cu o piesa vestimentara color block cu un efect elegant.

Dungile orizontale sunt o alta optiune pentru femeile care nu vor sa incerce imediat cel mai indraznet look din paleta color block. Rochiile cu dungi orizonatale in culori puternice au incantat stilistii la prezentarilor colectiilor Prada si Karen Millen.

Daca vrei sa integrezi tendinta color block intr-o tinuta office, optiunile sunt limitate, insa te poti bucura de acest trend alegand versiuni mai puternice ale culorilor pe care le porti zi de zi. In loc de bleumarin inchis, alege o nuanta intensa de albastru si combin-o cu matase alba pentru o tinuta office eleganta si trendy in aceasta vara.

Foto: www.makeupandbeauty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare