Pentru ea

#sfaturi practice #haine #economii #shopping #cumparaturi

Cheltuiesti aiurea pe haine? 6 greseli pe care sigur le faci cand iesi la shopping

De cate ori nu te-ai trezit cu doua perechi identice de blugi sau cu o jacheta care nici macar nu iti place? Sunt rodul cumparaturilor facute aiurea, fie sub impulsuri de moment, fie impresionat de reducerile uriase promovate in magazine. Iata cum poti sa te imbraci bine, cheltuind cu cap:

Cumperi din placerea de a o face

Studiile arata ca 6 din 10 persoane care intra intr-un magazin fara sa aiba intentia de a cumpara ceva sfarsesc prin a iesi cu sacosele pline. Asigura-te ca pleci de acasa cu un plan bine stabilit pentru cumparaturi. Nu iti lua acum o rochie doar pentru ca, cine stie, probabil vei fi invitata la vreo nunta la vara.

Cumperi din impuls

Tot statistici citate de site-ul whowhatwear.com arata ca 52% dintre persoanele intre 18 si 33 de ani sunt mai predispuse sa faca achizitii dintr-un impuls necontrolat decat restul generatiilor. O solutie ar fi sa te concentrezi strict pe lucrurile de care chiar ai nevoie si sa nu cazi prada tentatiilor.

Te incanta ideea de "transport gratuit"

Ai vazut pe un site o jacheta din piele si sub pret o mentiune cu litere de-o schioapa potrivit careia daca o cumperi nu esti nevoit sa platesti transportul? O ocazie interesanta, dar inainte sa adaugi produsul in cos gandeste-te de doua ori daca site-ul de pe care urmeaza sa faci achizitia e unul de incredere si daca produsul dorit indeplineste standardele de calitate.

Cumperi chiar daca mai ai

Atunci cand iti definesti un stil propriu, care te incanta, esti tentat sa cumperi mai multe perechi de jeansi de acelasi tip, de exemplu, sau doua-trei topuri siclam, doar pentru ca cineva ti-a spus ca te avantajeaza culoarea. Cel mai bine ar fi sa arunci un ochi in garderoba si sa te intrebi daca chiar trebuie sa mai dai banii pe ceva ce deja ai.

Cumperi 2+1 gratis

Ofertele de genul "cumperi 2 produse si primesti un al 3-lea gratuit" trebuie sa iti dea de gandit. De regula, comerciantii salta preturile produselor atunci cand pregatesc asemenea oferte tentante, iar tu ajungi sa cumperi probabil cu aceiasi bani haine sau accesorii de care nu ai nevoie.

Nu vrei sa ratezi oferta

Comerciantii mai folosesc un truc: te anunta ca oferta este limitata. Iar tu, cand auzi ca doar cateva genti din modelul pe care ti-l doresti sunt puse la vanzare, te grabesti sa cumperi. Peste cateva zile afli cu stupoare ca, de fapt, nu ai castigat nimic, ba chiar poate au si pretul redus.

Sursa foto: whowhatwear.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare