Stil

#ruj #machiaj #fond de ten #sprancene #make-up artist #fard de obraz #rimel #Expertul Acasa.ro Diana Ionescu

Expertul Acasa.ro, Diana Ionescu, make-up artist: Cele mai frecvente 5 greseli in machiaj

Adesea, din dorinta de a arata cat mai bine, folosim produse nepotrivite sau in cantitati mari, exces de ruj, de rimel, de fond de ten si fard de  obraz. Frumusetea inseamna insa echilibru, asa ca orice iese prea mult in evidenta da o nota discordanta intregului aspect.

Nu numai folosirea produselor in exces este un obicei des intalnit in ceea ce priveste machiajul. Iti prezentam si alte greseli pe care, o data constientizate, este bine sa nu le faci, pentru a avea un aspect proaspat si neschimbat intreaga zi.

1 Alegerea unei nuante nepotrivite de fond de ten

Fondul de ten este cel mai important produs din intreaga trusa de machiaj. El acopera cea mai mare suprafata si, daca nu este ales cu atentie, se poate vedea de departe daca am facut o alegere mai putin potrivita.

Cel mai des se intampla ca nuanta fondului de ten sa fie mai inchisa decat nuanta naturala a pielii, din dorinta de a arata mai bronzata.  Dar diferentele nu intarzie sa apara, pentru ca exista comparatia cu partile neacoperite de fond de ten: urechi, gat, decolteu si dosul palmei.

2 Lipsa unei baze de machiaj inainte de aplicarea fardurilor la ochi

Baza de machiaj este produsul care sporeste rezistenta machiajului. Cu ajutorul acestei baze, fardurile de ochi nu se mai strang si machiajul ochilor ramane proaspat si neschimbat intreaga zi.

Daca baza lipseste, iar produsele nu sunt de foarte buna calitate sau nu sunt aplicate corect, machiajul ochilor este compromis.

Din pacate, nu sunt rare cazurile in care vedem femei cu fardul strans in pliul pleoapei sau cu fardul intins neuniform.

3 Conturarea excesiva/tatuarea sprancenelor

Sprancenele sunt „stalpii de rezistenta” ai ochilor. Este necesar pentru o figura care se doreste a fi echilibrata ca sprancenele sa fie conturate in conformitate cu trasaturile fiecareia.

Sprancenele prea conturate modifica balanta fetei atragand atentie si lasa in umbra celelalte trasaturi ale fetei. Nu este recomandat pentru nici un fel de machiaj (de zi, de seara ) ca sprancenele sa fie conturate in exces. Ele trebuie sa incadreze ochii si sa ii puna in valoare, nu sa fie foarte vizibile.

Tatuarea sprancenelor nu este recomandata, deoarece numai in mod exceptional sprancenele tatuate pot arata natural.

4 Folosirea produselor nepotrivite pentru tipul de ten


 

Este foarte important sa stii ce fel de ten ai pentru a putea sa il  ingrijesti in conformitate cu nevoile sale.

Poti afla ce tip de ten ai facand o vizita la cosmetica sau la make-up artist. Cremele nepotrivite scot in evidenta partile mai putin placuta ale tenului tau, il usuca in exces daca este deja uscat sau il ingrasa daca este deja gras. 

Se intampla la fel si cu fondul de ten. Cele mai uzuale greseli pe care le vedem sunt aplicarea unui fond de ten prea acoperitor pentru tenul respectiv/ perioada zilei. Efectul dorit este de a distrage atentia de la micile probleme ale tenului, nu de a crea efectul de masca pe care il poate da foarte usor un fond de ten nepotrivit.



5 Cantitatea mare de produse  

Tot ce este in exces este daunator, de la alimente, bauturi, pastile, la machiaj. La fel se intampla si cu excesul de ruj, de rimel, de fond de ten si fard de  obraz, doar ca acestea dauneaza aspectului. 

Cu cat cantitatea de produs aplicat este mai mare cu atat efectul dorit scade. Excesul face ca ceea ce doresti sa fi acoperit sau infrumusetat, sa fie mult mai vizibil, deci sa atraga atentia. Frumusetea inseamna echilibru, asa ca orice iese prea mult in evidenta da o nota discordanta intregului aspect. 

 

Diana Ionescu

Make-up Artist

//dianaionescu.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Diana Ionescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea