Pentru ea

#epilare #epilare definitiva #epilare cu lasaer

Cand nu este recomandata epilarea definitiva?

Exista mai multe motive pentru care o persoana nu ar trebui sa faca epilare definitiva. In primul rand, o persoana hipersensibila la lumina nu este potrivita pentru tratamentul cu laser sau IPL. Hipersensibilitatea la lumina poate aparea din mai multe motive, precum tratamentul cu anti-depresive, medicamente anti-inflamatoare, si multe antibiotice. In plus, si persoanele care au lipsa de vitamina B3, pot dezvolta hipersensibilitate la lumina. De asemenea, pacientii tratati cu aur pentru artrita si cei care au luat anticoagulante, nu pot folosi tratamentul pentru epilare definitiva cu laser.

Pe langa hipersensibilitatea la lumina, care impiedica anumite persoane sa foloseasca tratamentul pentru epilare definitiva, probabil toata viata, mai sunt si cateva aspecte care trebuiesc evitate, pentru ca epilarea sa aiba succes. De exemplu, o persoana nu poate face epilare definitiva daca s-a expus la soare in ultimele 4 saptamani. Orice pigmentare a pielii impiedica tratamentul cu laser sa aiba succes. De asemenea, nu este indicat sa se faca epilare definitiva pe o zona tatuata.de par, va trebui sa astepte o luna de zile pana la tratamentul IPL. Pielea nerasa nu ar trebui tratata cu laser, deoarece parul poate absorbi lumina si ar putea cauza leziuni termice epidermei.

Persoanele care au herpes pot reactiva afectiunea daca folosesc tratamentul cu laser. Ele ar trebui sa utilizeze medicamente antivirale cu cel putin 3 zile inainte de tratamentul pentru epilare definitiva, si sa continuie administrarea lor inca 5 zile dupa tratament. Oricine se trateaza cu acid glicolic, peroxid de benzoil sau acid salicilic, ar trebui sa opreasca tratamentul cu aceste medicamente inainte de epilarea definitiva cu laser.

Epilarea definitiva nu se face la persoanele care au firul de par alb. Candidatii perfecti pentru epilarea definitiva sunt persoanele cu pielea alba si parul inchis la culoare. Laserul actioneaza asupra melaninei din piele si firul de par, asadar un fir de par deschis la culoare sau alb, nu poate beneficia de epilare definitiva, pentru ca nu va avea rezultate.

Epilarea definitiva nu ar trebui efectuata fara sfatul unui profesionist. Daca este efectuata la domiciliu, persoana care foloseste aparatul de epilare trebuie sa se documenteze foarte bine, si sa intrebe un cosmetician si un dermatolog daca epilarea cu laser sau IPL este sigura pentru ea. Epilarea definitiva ar trebuie sa se faca in urma unei consultatii, intrucat utilizarea anumitor medicamente, sau prezenta anumitor afectiuni, pot cauza probleme in combinatie cu tratamentul cu laser.

Intrucat tratamentul cu laser necesita intre 6 si 8 sedinte pentru a fi eficient, iar o sedinta are loc la 4 saptamani, nu este indicat ca epilarea sa se faca in sezonul estival. Asta inseamna ca un tratament complet dureaza aproximativ 6-8 luni, in functie de zona tratata, iar expunerea la soare afecteaza tratamentul.

Publicitate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare