Pentru ea

#apa #ritual infrumusetare #beneficii apa

Beneficiile nebanuite ale apei in ritualul de infrumusetare

Fie ca vrei un par mai stralucitor, o piele mai tanara si catifelata sau un corp sanatos, apa este unul dintre cele mai bune produse de infrumusetare. Aceasta are numeroase calitati nutritive si este un elixir perfect al frumusetii. Iata cateva beneficii de infrumusetare ale apei:


1. Apa rece ofera stralucire parului

De ani buni, saloanele de coafura folosesc apa rece pentru clatirea parului pentru a-i da acestuia mai multa stralucire. Apa rece contracta cuticulele parului, astfel incat acesta devine mai matasos, plat si mai stralucitor.


2. Apa de mare vs apa de ocean

Apa de mare sarata poate usca parul, insa apa de ocean este foarte nutritiva pentru podoaba capilara, mai ales prin prisma algelor marine, care curata, repara si descurca parul.


3. Dusurile soft, bune pentru parul incalcit

Daca parul tau se incalceste foarte usor, fa dusuri soft, fara sa dai apa foarte tare. Astfel vor fi eliminate mai putine saruri minerale, care iti fac firul de par aspru.

De asemenea, daca iti place sa te speli pe par la un dus cu presiune, instaleaza-ti un filtru de dedurizare a apei. Astfel vei evita ca parul tau sa se decoloreze.


4. Apa curata previne deteriorarea parului

Clorul din apa si sarurile pot deteriora parul sanatos. Inainte de a merge la inot, clateste-ti parul cu apa curata. Firele de par vor absorbi apa si nu vor permite sarurilor sa le deterioreze. Dupa fiecare baie in mare, nu uita sa folosesti si un balsam cu protectie solara suplimentara.


5. Cu ajutorul apei iti poti face bucle

Daca vrei sa iti coafezi parul si sa iti faci niste bucle lejere nu ai nevoie neaparat de spuma de par sau alte produse cosmetice. Apa este un produs de infrumusetare naturala, ale carei componente sunt formate din legaturi de hidrogen. Daca iti rulezi parul in timp ce e ud, parul va lua forma pe care o vrei.


6. Apa ajuta la acoperirea cearcanelor

Compresele cu apa rece ajuta la reducerea inflamatiilor, insa acelasi efect il poti obtine si cu ajutorul apei normale. Odata ce apa se va evapora de pe fata ta, acele portiuni se vor raci, iar inflamatiile si cearcanele vor disparea rapid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare