Pentru ea

#make-up #stil feminin #vara 2011 #machiaj si vestimentatie #culori vara 2011

Alegerea culorii potrivite in machiaj si vestimentatie

Culorile joaca un rol esential in foarte multe aspecte ale vietii, astfel ca nu gresim daca le consideram un factor de maxim impact asupra felului in care ne privim pe noi insine. Alegerea culorii potrivite este primordiala in machiaj si vestimentatie .

Cheia consta nu neaparat in alegerea unei culori anume, ci in gasirea pigmentului potrivit.

Culoarea pielii, indicatorul tau natural

Totul incepe cu nuanta ta naturala a pielii, care de obicei are doua tonuri secundare: unul roz si unul auriu.

Tonul secundar roz poate fi atat trandafiriu intens, cat si vinetiu: femeile cu rozul mai deschis se numesc "de vara", pe cand cele cu rozul mai inchis "de iarna".

Femeile de iarna au in general parul si ochii de culoare inchisa, in timp ce femeile "de vara" tind sa aiba parul saten sau blond si o culoare pala a ochilor.

Tonul secundar auriu variaza de la un bej deschis, categorie din care fac parte femeile "de primavara", la un auriu intens, specific femeilor "de toamna".

Femeile de primavara au parul blond -auriu sau roscat, iar ochii sunt in general verzi, albastri sau alte combinatii de gri.

Pe de cealalta parte, femeile de toamna se nasc cu un par roscat sau brunet, cu ochi caprui sau negri.

Ce culori alegi?

Acum ca stii din ce "anotimp" faci parte, iata cateva ponturi despre culorile pe care trebuie sa le alegi cand vine vorba de machiaj si vestimentatie .

Femeile "de iarna" pot purta cu incredere culori intense. Li se potriveste perfect senzualul ruj rosu aprins.

Rozul deschis, tonurile de mov pal si culoarea prunei coapte le complimenteaza trasaturile. Pentru ca au ochii inchisi la culoare, se pot machia cu nuante pigmentate de gri, bleumarin sau mov intens. Eyeliner-ul este un "must".

Femeile "de vara" trebuie sa-si evidentieze in permanenta trasaturile mai "sterse". Le vin bine hainele maron si gri puternic si fardurile rozalii sau verzi. Buzele trebuie sa ramana in nuante naturale cu tenta mov, roz sau pruna. Culorile tari sunt dusmanii lor.

Femeile "de primavara" se pot inspira din natura pentru a-si gasi culorile potrivite: bleu si albastru aprins, trandafiriu, verde crud si maro pastel. Nuantele inchise si sobre sunt de evitat. Buzele au nevoie de culori pastelate, variatiuni de bej si maro.

Femeile "de toamna", la fel ca cele de primavara, trebuie sa se inspire din mediul natural. Pentru pleoape, potrivite sunt nuantele pamantii, iar buzele arata grozav daca sunt puse in evidenta cu tonuri de coral, portocaliu, roz, maro sau baze galbui.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului