Pentru ea

#haine de blana #vesa #stil feminin #tendinte

7 aspecte esentiale de care sa tii cont cand cauti o Haina de Blana

Verifica intotdeauna haina de blana pe care o cumperi pentru ca aceasta sa fie de calitate, bine lucrata si de lux! Cum trebuie sa fie o haina de blana? Acestea sunt cele 7 aspecte esentiale de care trebuie sa tii cont:

1. Calitatea materialului din care este realizata haina de blana este foarte importanta

in primul rand conteaza calitatea blanii din care este realizata haina. Defectele pielii sau ale invelisului pilos pot cauza si anomalii ale calitatii blanii. De aceea trebuie ca si pielea sa fie de calitate, sa fie suficient de bine dezvoltata, sa aiba nuanta adecvata, sa fie corect tratata, astfel si valoarea comerciala a blanii va fi una superioara. Alte defecte ale blanii pot fi usor observate. De exemplu, la blana tunsa sau la care parul este rupt pe anumite zone (din cauza muscaturilor), pot sa apara suprafete de blana neregulate si suprafete de blana intacte. La unele blanuri aspectul poate fi plusat daca a avut loc o roadere a spicului sau o autotundere, o rupere a parului, ori o tundere necorespunzatoare prin foarfeca. La nurci de exemplu, apare obiceiul animalelor de a-si roade parul, in anumite intervale ale anului, in perioada de monta sau cand vremea se raceste.

2. Lungimea firului de par a blanii

Cele mai apreciate sunt blanurile care au spicul si puful mai scurt, acestea sunt considerate de o calitate mai buna. Puful este alcatuit din fire de par mai scurte, fire de par mai subtiri, iar spicul are firele mai groase, de lungime mai mare. Alte calitati ale blanurilor, ale invelisului pilos si ale firelor, sunt: elasticitatea, matasozitatea, flexibilitatea. Blana poate fi matasoasa, moale, fina, aspra sau mai putin aspra. Daca firul de par este scurt si rar, inseamna ca blana este nematurizata.

3. Calitatea finisajelor conteaza!

intotdeauna trebuie sa fii atenta la calitatea blanii dar si a finisajelor. Verifica daca este intr-adevar vorba despre o blana naturala sau de una sintetica, pentru ca de acest lucru depinde si pretul. Uita-te la felul cum este prins gulerul, la buzunare, la modul de imbinare a tuturor reperelor (spate, fata, maneci), la tipul de inchidere al produsului, la calitatea captuselii, a nasturilor si a cordonului din talie, la calitatea blanii (sa nu fie uzata si sa se deterioreze chiar dupa ce a fost purtata doar de cateva ori).

4. Cum trebuie sa fie culoarea articolului de imbracaminte din blana?

Pentru a fi mereu in tendintele modei este bine sa alegi o haina de blana care sa aiba o culoare neutra. Nu are rost sa achizitionezi o haina de blana intr-o nuanta extravaganta – roz, mov sau albastru – pe care sa o porti doar in anul in care aceste culori sunt in trend si apoi sa o tii in dulap din cauza schimbarilor in moda. Cele mai recomandate culori neutre, care nu se demodeaza, sunt: maro, bej, negru, gri, kaki, camel si bleumarin. Unii ar spune ca astfel de culori sunt plictisitoare, insa nu au dreptate, culorile neutre sunt calme, atragatoare, elegante. Cu ajutorul lor poti adopta un stil clasic dar si modern, iar nuantele lor te vor ajuta sa fii in tendintele modei oricum. in plus astfel de culori se potrivesc oricui si se pot asorta foarte bine, pentru un look cat mai atragator.

5. Design-ul este important!

Pentru a nu cumpara prea multe articole de imbracaminte si a-ti umple garderoba la refuz este indicat sa optezi pe cateva variante de modele, cu un design deosebit, care sa se potriveasca in diferite ocazii. De exemplu, este perfect daca alegi o haina de blana tip geaca (care merge perfect in lunile de toamna), sau o haina de blana tip cojoc (pe care o poti purta toata iarna). in acest fel ai avantajul de a cumpara un articol de imbracaminte frumos, elegant, si care poate fi folosit in fiecare an. Astfel de blanuri se gasesc si in magazinele online, ele au preturi avantajoase, care sunt in functie de calitatea blanii naturale, de complexitatea modelului, marca si design.

6. Tine cont si de anotimp!

Cand alegi o haina de blana este bine sa fii atenta la calitate, model, pret dar si la functionalitatea ei. Un astfel de produs trebuie sa fie calduros, pentru ca va fi purtat in sezonul rece, mai ales iarna cand este frig si ger. Ar fi bine sa te orientezi spre un produs confortabil, care sa fie suficient de lung, un model modern, dar care sa tina si cald. Astfel de modele sunt blanurile lungi, medii, cu gluga, evazate si lungi, cu cordon in talie, cu guler strans in jurul gatului, drepte, clasice sau pancho. Sunt tot felul de modele, la ele poti purta si o caciula din blana care sa fie in tendintele modei.

7. Pretul hainei din blana

Intotdeauna pretul trebuie sa fie cat mai atragator, corect, in conformitate cu nivelul de calitate al produsului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului