Pentru ea

#fashion #rochie #stil #moda #jacheta #silueta #pulover

5 piese trendy: cum sa arati perfect in ele!

Tendintele in moda promoveaza deseori piese foarte chic, dar greu de purtat pana si pentru cele mai armonioase siluete. Vestea buna este ca poti sa le introduci, totusi, in tinutele tale, daca apelezi la cateva trucuri care sa iti avantajeze constitutia.

Nu trebuie sa suspini dezamagita in fata unor piese trendy din magazine, doar pentru ca ti se par foarte greu de purtat. Cateodata, devine absolut necesar sa mai "risti" cu cate o extravaganta vestimentara, pentru a-ti recapata sarmul personal.

Cum sa porti o vesta de iarna si sa arati chic: 8 tinute



1Puloverul supradimensionat si silueta durdulie

Puloverul supradimensionat poate sa fie o provocare pentru tine, intrucat hainele largi te pot face sa pari mai masiva decat esti in realitate. Daca ai o silueta rubensiana, fii atenta la proportiile tinutei tale: poarta puloverul cu pantaloni mulati pe picior, botine cu talpa joasa/pantofi-platforma (in functie de ocazie) si o curea nici prea lata, nici prea subtire, in talie (pentru a-ti accentua formele).

2 Rochia dreapta si silueta baieteasca/atletica

Daca ai o silueta atletica (deci cu umeri lati, fara talie si solduri bine definite), rochia cu croiala dreapta, de tip office, nu este tocmai cea mai flatanta varianta pentru tine. Daca vrei, totusi, sa o porti, apeleaza la un mic truc excelent pentru tine: alege un model in blocuri de culori sau imprimeuri care creeaza iluzii optice, care sa adauge "dimensiune" corpului tau liniar. In acest mod, vei parea "cu forme", fara sa te straduiesti.

3 Jachete scurte si trunchi ingust

In mod normal, esti sfatuita sa eviti jachetele scurte daca ai trunchiul ingust, pentru ca ele iti pot stirbi din inaltime. In realitate, poti "pacali" acest neajuns, daca te joci putin cu nuantele pe care le porti.

Alege o jacheta intr-o nuanta indrazneata, vibranta (rosu aprins, purpuriu, verde intens, albastru regal etc) si poarta pantaloni/fuste in nuante inchise/monocromatice. Aceasta iluzie vizuala ii impiedica pe cei din jur sa vada de unde incepe si unde se termina talia ta.

4 Vesta si bust proeminent

Daca ai un bust proeminent, vestele nu sunt tocmai usor de purtat pentru tine, pentru ca iti fac partea de sus a corpului sa para voluminoasa. Totusi, o vesta mai lunga, evazata, de o lungime ca trece de solduri, iti proportioneaza perfect silueta!

5 Rochiile cu volane si silueta miniona

Daca esti miniona, rochiile cu multe volane te pot face sa pari "inghitita" de dantele si panze. Solutia: un model cu aplicatii discrete, la bust si pe margini, nu pe toata suprafata rochiei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare