Pentru ea

#pantofi #ingrijire pantofi #trucuri ingrijire pantofi #calitate incaltaminte

4 trucuri utile pentru ca pantofii tai se bucure de o viata mai lunga

Chiar daca ai o pereche de incaltaminte preferata, pe care nu iti vine sa o mai dai jos din picioare, aminteste-ti ca purtand-o prea mult se va deteriora si nu te mai poti bucura de investitia facuta.

Exista cateva trucuri la indemana oricui, care te pot ajuta sa maresti durata de viata a unei perechi de incaltaminte preferata, de care nu vrei sa te desparti niciodata!


1. Investeste banii in calitate

Se spune ca orice lucru "face cat dai", adica nu trebuie sa ai asteptari prea mari daca iti cumperi un lucru foarte ieftin, de calitate inferioara. In loc sa te zgarcesti si sa cumperi o pereche de incaltaminte de proasta calitate, mai bine investesti banii in cateva perechi de incaltaminte din piele, pe care sa le poti purta fara grija mai multi ani.


2. Nu neglija reparatia pantofilor tai

Daca ai observat ca incaltamintea ta are nevoie de reparatii, nu amana momentul in care sa mergi la cizmar. Este mult mai simplu sa iti schimbi flecurile sau sa inlocuiesti talpile uzate, decat sa cumperi o pereche noua de pantofi. Nu astepta insa prea mult timp inainte sa faci acest lucru, deorece s-ar putea ca incaltamintea sa se deterioreze prea mult, iar cizmarul sa nu mai aiba cum sa rezolve problema.


3. Depoziteaza incaltamintea in mod corect

Daca nu vei mai purta incaltamintea o perioada lung de timp, ai grija sa o depozitezi in mod corespunzator, in spatii protejate de umezeala sau caldura excesiva.

Inainte de a depozita pantofii, aminteste-ti sa ii cureti si sa ii dai cu crema. Dupa curatare, poti pune in interiorul lor un suport special (sau, in lipsa acestuia, un ghemotoc de hartie), pentru a ajuta incaltamintea sa isi pastreze forma. Se recomanda folosirea unui suport din lemn, care absoarbe umiditatea.


4. Foloseste periodic crema pentru pantofi

Crema speciala pentru pantofi ofera luciu incaltamintei si prelungeste durata de viata acesteia, deoarece hidrateaza pielea din care este confectionata.

Inainte sa aplici stratul de crema pe pantofi, indeparteaza noroiul sau praful. Foloseste o carpa umeda din bumbac si curata temeinic, asteapta apoi ca incaltamintea sa se usuce, iar la final aplica o pelicula fina de crema. Lasa pantofii sa se usuce circa un sfert de ora, apoi da-le luciu cu ajutorul unei periute cu par moale.

Sursa foto: thebestfashionblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stil-feminin

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare