Stil de vedeta

# monica rosu # moda etno #motive folclorice #ie

Vedetele, indragostite de ia romaneasca

Multipla campioana olimpica la gimnastica Monica Rosu este oficial indragostita de ia romaneasca. Frumoasa prezentatoare a stirilor sportive de la TVR 2 a decis sa renunte la costumul de gimnastica si nu oricum, ci pentru ia traditionala, in care a pozat intr-un decor inedit.

“Am primit cu mare bucurie in suflet invitatia Cristinei Chiriac de la Flori de IE, de a realiza o sedinta foto atipica, cu ii intr-o sala de sport. Am purtat o ie romaneasca, model inspirat dupa o ie veche de peste 80 de ani. As purta ie oricand, in orice moment al zilei si la blugi si la fusta, la orice, atat de mult iubesc ia romaneasca! Sunt indragostita de ii asa cum sunt indragostita de sport, de gimnastica si atunci cand port ie, simt cu adevarat ca sunt romanca! Mi-am dat seama ca noi, romancele avem un lucru cu o valoare inestimabila, transmis cu mandrie din generatie in generatie, si acesta este reprezentat de IA romanesca! Si pentru ca de Paste trebuie sa purtam obligatoriu ceva nou, eu ma voi innoi cu o ie!”, a declarat Monica Rosu.

Elementul central al noii colectii Flori de IE este ia romaneasca cusuta cu fir metalic. Toate modelele sunt cusute in intregime manual, cu fir de bumbac, matase. “Modelul purtat de Monica la sedinta foto se numeste Floare de Camelie este o ie cusută in intregime manual, cu migala si pasiune, cu fir de bumbac sau cu fir de matase pentru pretiozitate de culoarea boabei de mustar, impletit armonios cu verdele cristalin, o combinatie de culori ce te va scoate din anonimat. Flori de IE incearca sa conserve si sa transmita mai departe ceea ce specialistii in traditia noastra populara numesc insemne magice cusute cu grija, care au menirea de a proteja purtatorul de spiritele rele. Ia romanesca reprezinta in acest moment cel mai bun ambasador al valorilor romanesti, creaza punti si uneste inimi, aduce speranta in suflete. Am reusit sa cream o armonie intre elementele traditionale si cele moderniste, reusind sa promovam cu succes arta cusutului manual, in asa fel incat ia sa redevina o piesa vestimentara speciala mereu la moda”., a declarat Cristina Chiriac, fondator Flori de IE.

Modelele sunt inspirate din arta romaneasca traditionala, din iile romanesti de odinioara, imbinate cu detaliile prezentului, si ale modei actuale, pentru a readuce la lumina valorile neamului romanesc.  Deosebite si exclusiviste, in care cromatica si simbolurile romanesti sunt expuse intr-un mod autentic si inovativ, produsele Flori de IE au patruns rapid pe piata internationala fiind expuse in prezentari de moda in cele mai mari orase ale lumi precum: New York la Londra, Viena, Abu Dhabi, Moscova, Dubai, Shanghai, Bari. 

Monica Rosu si-a inceput cariera in gimnastica inca de la 9 ani cand a participat la primul turneu international. In anul 2001, Monica a concurat in Olanda si Slovacia, in anul 2002 a facut parte din echipa Romaniei la Campionatele Europene pentru Juniori, unde a castigat medaliile de bronz la sarituri si sol. In 2003 a concurat la Campionatele Mondiale de la Anaheim (SUA), unde a castigat medalia de bronz. In 2004 la Jocurile Olimpice de vara din Atena, Monica a castigat medalia de aur in finalele pe aparate. Tot in 2004 a participat si la Campionatele Europene de Gimnastica (Amsterdam) unde a castigat medalia de aur la sarituri. In prezent Monica Rosu s-a dedicat televiziunii si prezinta stirile sportive pe TVR2.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului