Sfaturi de beauty

#infrumusetare #fond de ten #machiaj #manichiura #demachiere

7 greseli de infrumusetare pe care nu trebuie sa le repeti in 2016

Chiar daca esti dornica sa stii totul despre regulile de infrumusetare, trebuie sa recunosti ca volumul mare de informatii venite dispersat prin fel si fel de mijloace mai degraba te bulverseaza decat te ajuta. Ne-am propus ca azi sa facem o lista a greselilor de infrumusetare pe care nu trebuie sa le mai faci in 2016.

De la alegerea gresita a fondului de ten, pana la dormitul nedemachiata, iata care sunt cele mai mari erori de machiaj pe care trebuie sa le eviti in noul an:

Sa nu uiti sa iti cureti periile de machiaj

Ai putea crede ca, daca le folosesti doar tu, nu ai niciun motiv sa mai cureti pamatuful pentru pudra sau peria pentru blush. Gandeste-te doar ca pe ea raman resturi de piele moarta, care in timp ajuta la inmultirea acarienilor. In plus, resturile de fard cumulate in timp pe perii vor deteriora culoarea machiajului.

Sa nu mai verifici culoarea fondului de ten pe dosul palmei

Pielea fina de pe dosul palmei are o nuanta mult mai deschisa decat cea a tenului, motiv pentru care nu ar trebui niciodata sa incerci un fond de ten nou in acea zona, ci chiar direct pe fata. Tentatia ar fi sa alegi o nuanta nepotrivita, care pe tenul tau sa arate foarte rau.

Sa nu mai adormi machiata

Din comoditate, se intampla sa nu te mai demachiezi seara cand ajungi acasa. Se intampla o data, de doua ori, pana cand te obisnuiesti si ajungi sa uiti sa mai inlaturi machiajul. Acest lucru nu doar ca duce la imbatranirea pielii, dar poate provoca iritatii, intrucat fardurile astupa porii si nu mai lasa pielea sa se oxigeneze.

Sa nu mai aplici creionul de buze doar pentru contur 

Tentatia este sa iti conturezi buzele cu un creion, dupa care sa aplici rujul. Gandeste-te doar ca rujul se va lua rapid pe paharul din care bei, pe un servetel si vei ramane doar cu conturul in jurul gurii.

Sa nu mai porti zilnic rimel waterproof

Daca nu transpiri in exces si nu esti nici o inotatoare de performanta, atunci nu ai niciun motiv sa porti zi de zi rimel rezistent la apa. Acest gen de mascara iti usuca foarte tare genele. Mai mult, pentru ca e greu de indepartat, vei freca energic pleoapele, fapt ca va duce la ruperea genelor.

Sa nu mai sari peste baza de machiaj

Daca te intrebi de ce manichiura ta pe care ti-o faci singura acasa nu dureaza mai mult de cateva zile spre deosebire de cea realizata la salon trebuie sa stii ca „de vina” e baza folosita de manichiuriste. Aceasta confera manichiurii o viata mai lunga.

Sa nu mai folosesti atat de mult fond de ten

Daca nu ai cicatrici sau pete inestetice pe fata nu ai niciun motiv sa porti cantitati excesive de fond de ten. Nu faci decat sa arati precum o masca de la teatru. Concentreaza-te mai degraba pe zona „T” a fetei, pe zona din jurul nasului si sub ochi, lasand restul fetei mult mai putin incarcata.

Sursa foto: popsugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului