Machiaj & Cosmetica

#manichiura #sezonul rece #ingrijire unghii

Trucuri pentru o manichiura ingrijita in sezonul rece

O manichiura ingrijita si sanatoasa este cartea de vizita a unei femei si, odata cu scaderea temperaturilor, eforturile de o mentine astfel trebuie adaptate sezonului rece. Pe timp de iarna, unghiile sunt fragile si casante, iar cuticulele se usuca. Iata ce trebuie sa faci daca nu vrei sa stai cu mainile ascunse in buzunare in aceasta iarna.


Care sunt problemele pe care le intampini in sezonul rece si cum pot fi tratate?

Unghiile si pielea mainilor se deshidrateaza

Din cauza variatiilor de temperatura la care esti supusa, unghiile devin casante si se deshidrateaza.

Nu astepta sa ai mainile crapate sau unghiile rupte pentru a-ti ingriji manichiura. Pregateste periodic tratamente naturiste si nu uita sa te protejezi mainile cu ajutorul manusilor.

Ca masura de prevenire a deteriorarii manichiurii se recomanda aplicarea unui strat fin de vaselina, inainte de a intra la dus. Maseaza usor zona cuticulelor si intinde stratul de vaselina pe toata suprafata unghiei. Aceasta patrunde cu usurinta in pielea uscata si crapata si te protejeaza impotriva efectelor nocive ale umezelii.

Specialistii recomanda folosirea unor produse waterproof la realizarea manichiurii, care iti pastreaza unghiile hidratate si nu le lasa sa se rupa cand intra in contact cu apa de la robinet, apa de ploaie sau zapada.


Pielea de pe maini se exfoliaza

Pielea groasa sau solzoasa de pe maini este rezultatul unui cumul de factori, insa inconvenientul este agravat de vremea rece si uscata din perioada iernii.

Pentru exfolierea celulelor moarte, poti pregati un amestec din fulgi de ovaz, zahar si lapte. Ai nevoie de o jumatate de ceasca de lapte caldut, o lingurita de zahar si o ceasca de fulgi de ovaz. Toate aceste ingrediente se amesteca bine, iar cu pasta obtinuta iti acoperi mainile si lasi totul sa actioneze circa 10 minute.

Fulgii de ovaz calmeaza pielea uscata si inlatura senzatia de mancarime, in vreme ce laptele actioneaza ca un exfoliant natural. Clateste-ti apoi mainile cu apa calduta, dupa care aplica un strat fin de unt de shea, pentru hidratare.


Cum previi aparitia problemelor manichiurii in sezonul rece?

Hidrateaza-te corespunzator. Nu uita sa te hidratezi corespunzator, consumand ceaiuri neindulcite sau apa.

Adopta un regim alimentar sanatos. O dieta bogata in proteine ajuta unghiile sa creasca sanatos si frumos.

Protejeaza-ti mainile si unghiile. Poarta manusi din materiale naturale (piele, bumbac, lana) pentru a-ti proteja mainile si unghiile.

Foto: vailnailsalon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului