Machiaj & Cosmetica

#trucuri #ochi mici #trucuri de machiaj

Trucuri de machiaj pentru ochii mici

Daca ai ochii mici, trebuie sa ai mai multa grija la felul in care aplici machiajul, intrucat orice greseala poate da impresia ca ai ochii si mai mici decat in realitate. Tine cont de cateva trucuri simple si vei reusi sa creezi iluzia unor ochi mari, profunzi si seducatori.


Aplica fard doar la baza genelor

Pentru a conferi ochilor un plus de dimensiune si deschidere, este important sa retii ca fardul trebuie aplicat doar la baza genelor. Daca ai aplica fardul pe toata pleoapa superioara, acesta nu s-ar vedea aproape deloc in momentul in care deschizi ochii si privesti inainte, intrucat distanta dintre baza genelor si pliul ochilor este foarte mica.

Este indicat sa folosesti un fard intr-o nuanta neutra, preferabil un maro deschis mat. Daca ai ceva mai multa experienta in manuirea pensulei, poti crea un pliu dublu prin trasarea unui contur deasupra pliului natural. Astfel, vei crea iluzia unui ochi mai mare. Daca vrei sa folosesti fard pe toata pleoapa superioara, iti recomandam ca acesta sa aiba o nuanta de bej deschis, deoarece nuantele deschise au tendinta de a mari, in timp ce nuantele inchise au tendinta de a micsora.


Foloseste tus negru si traseaza o codita

Machiajul cat eye este perfect pentru ochii mici, intrucat codita specifica are rolul de a alungi ochii. Este indicat ca linia contur sa nu fie foarte groasa, intrucat lipsa distantei dintre baza genelor si pliul ochiului poate face ca, in timp, tusul sa se intinda si sa-ti murdareasca pleoapa.


Nu folosi creion contur pe linia interna a ochiului

Un machiaj reusit al ochilor mici presupune sa eviti conturarea pleoapei inferioare pe linia interna a ochiului. Chiar daca ochii ar dobandi un plus de profunzime, vor parea si mai mici decat sunt in realitate. Aplica un strat de fard neutru la baza genelor inferioare, apoi traseaza un contur cu un creion maro si estompeaza-l bine cu acelasi fard folosit anterior.

Pentru si mai multa deschidere a ochiului, iti sugeram sa-ti conturezi linia interna a ochilor cu un creion alb. Vei observa cum privirea ta este mult mai captivanta si ochii mai mari.


Foloseste iluminator in colturile interne ale ochilor

Un alt truc pretios pentru machiajul ochilor mici presupune sa aplici un strop de iluminator in colturile interne ale ochilor. Particulele sidefate din iluminator vor capta lumina naturala mai bine si vor crea iluzia unor ochi mai mari, mai proeminenti.

Sursa foto: uae.makeupandbeauty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare