Machiaj & Cosmetica

#ingrijire personala #sezonul rece #ingrijire ten #machiaj si cosmetica #trucuri de frumusete

Trucuri de frumusete pentru iarna

Temperaturile tot mai scazute te avertizeaza ca a sosit timpul sa introduci in ritualul tau zilnic de infrumusetare cateva elemente noi care sa te tina departe de efectele neplacute pe care frigul le poate avea asupra chipului si trupului. Iata o serie de trucuri de frumusete pentru iarna pe care sa le aplici de dragul sanatatii si al unui look impecabil.
 

Piele uscata

Daca ai pielea uscata si exfoliata, poti apela cu incredere la un truc sugerat de medicii dermatologi pentru perioada friguroasa a anului. Inlocuieste o data pe luna gelul purificator de ten cu samponul anti-matreata. In acest fel, beneficiezi de o curatare temeinica a chipului fara sa-l deshidratezi si previi formarea cojilor inestetice pe frunte, nas sau barbie.

Masca de frumusete inainte de petrecere

Cu o zi inainte sa pleci la o petrecere, nu risca un tratament facial care sa-ti lase pielea inflamata si rosie. Prepara o masca de frumusete la tine acasa, amestecand fulgi integrali de ovaz cu o lingurita de miere. Mineralele din beneficele cereale iti lasa tenul catifelat, pe cand mierea hidrateaza si omoara bacteriile de la suprafata porilor.

Hidratarea din timpul noptii

Mentine-ti pielea la un nivel optim de hidratare pe timpul noptii pozitionand prin apropiere un prosop umezit. Dimineata, acesta va fi uscat, insa chipul tau nu.

Reinventarea fondului de ten

Pentru a folosi in continuare fondul de ten cumparat pe timpul verii, amesteca-l inainte de aplicare cu un strop de lotiune hidratanta cu factor de protectie .

Bronzul de iarna

Bronzul nu este senzual doar pe timpul verii, el iti poate completa cu succes aparitiile la ocaziile speciale de seara. Foloseste o pudra bronzanta la sfarsitul machiajului, accentuandu-ti pometii, fruntea si barbia. Decolteul poate fi pus in valoare prin acelasi truc.

Buze perfecte

Deja simti cum buzele tale au devenit excesiv de uscate? Amesteca o lingurita de miere cu 1 lingurita de zahar pentru a le exfolia, te sfatuieste stilistul Christinei Aguilera. Ai grija sa porti cu tine un balsam de buze emolient si protector oriunde ai merge si evita sa-ti umezesti buzele cu limba.

Unghii impecabile

Vremea friguroasa poate slabi rezistenta unghiilor si determina oja sa se "ciobeasca" mai repede, asa ca poarta manusi de fiecare data cand parasesti locuinta. Un tratament intensiv pentru unghii, 100% natural, este sa combini suc de lamaie cu ulei de masline si vitamina E uleioasa. Aplica-l inainte de culcare. Va face minuni!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare