Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj #machiaj si cosmetica #culori machiaj

Trend alert: machiajul rosu al ochilor

Cu toate ca nu suna intocmai atragator, rosul folosit pentru machiajul ochilor se numara printre cele mai noi tendinte in materie de frumusete. Secretul unei imagini reusite consta in tehnica accentuarii privirii cu aceasta culoare pasionala, dar mai ales in evitarea unor greseli care ar putea sa stirbeasca intregul farmec al stilului. Iata cum iti recomanda profesionistii sa realizezi machiajul rosu al ochilor.

Alegerea nuantei potrivite

Cel mai important aspect al machiajului cu fard de culoare rosie este sa identifici acea nuanta care se potriveste intocmai cu tonul natural al pielii tale. Nu uita ca pigmentul chipului este pus in valoare in mod diferit de nuantele aceleiasi culori.

Rosul-ruginiu, culoarea prunei necoapte sau purpuriul saturat va arata minunat pe un ten mai inchis, insa vor face un contrast neplacut cu un chip translucid.

Indiferent de culoarea naturala a fetei, este important sa eviti nuantele deschise si tipatoare de rosu, care te vor face sa pari mai degraba bolnava decat sexy si atragatoare.

Iata un exemplu pozitiv al machiajului cu fard rosu, oferit de actritele Mary-Kate Olsen si Rachel McAdams:



Foto: thefashionspot.com

Tehnica recomandata de specialisti

In prima instanta, este important sa stii ca nu trebuie, sub nicio forma, sa aplici fardul rosu imprejurul ochilor, asa cum o faci cu creionul dermatograf, de pilda. Concentreaza-te pe umbrele pe care le formeaza pleoapa superioara si cea inferioara, ele iti arata unde este cazul sa pigmentezi in rosu privirea.

De asemenea, nu te teme sa combini rosul cu un alt fard cel putin la fel de seducator: negrul, pruna coapta sau albastrul inchis pot accentua adancimea privirii, adaugand mai multa dimensiune ochilor. Pastreaza insa cantitatea fardului restransa, altfel risti sa obtii un rezultat neplacut prin combinarea a doua culori tari.



Foto: thefashionspot.com

Creionul dermatograf rosu

Creionul dermatograf, aplicat in zona ochilor, poate suna revoltator. In realitate, el iti poate insoti cu succes un machiaj de tip "smokey eyes", daca il folosesti imediat sub pleoapa inferioara, sub nicio forma de-a lungul mucoasei ochiului.

Machiajul rosu al ochilor este suficient de vizibil pentru a exclude accentuarea buzelor, de aceea este ideal sa alegi un luciu de buze natural si un fard de obraz discret.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare