Machiaj & Cosmetica

#parafina #sezonul rece #tratamente cu parafina

Tratamentele corporale cu parafina, vedetele sezonului rece

In sezonul rece, pielea corpului are nevoie de o ingrijire mai accentuata, deoarece din cauza frigului, a umezelii si a vantului tinde sa se usuce excesiv. Cele mai bune tratamente corporale pentru sezonul rece sunt cele pe baza de parafina.


Ce este parafina

Acum, cand te pregatesti intens pentru a arata bine de sarbatori, iti recomandam sa iei in considerare un rasfat cu parafina. Acest produs se gaseste in stare solida, are o culoare alba si translucida si seamana cu ceara pentru epilat.

Parafina este obtinuta dintr-un amestec de hidrocarburi saturate, dar spre deosebire de clasica ceara pentru indepartarea firelor de par nedorite, este mai subtire, mai elastica si are o temperatura de topire mai joasa (48 de grade Celsius). Asadar, parafina nu smulge firele de par, ci doar creeaza o pelicula de ceara pe suprafata pielii, pelicula pe care o poti indeparta foarte usor.


Tratamente cu parafina pentru maini si picioare

In sezonul rece, mainile si picioarele au nevoie de o hidratare mult mai profunda, iar tratamentele cu parafina sunt perfecte in acest sens. In cele mai multe cazuri, tratamentele cu parafina se realizeaza in saloane, unde exista aparate speciale in care se incalzeste produsul. Dar daca iti achizitionezi bucati de parafina, o poti topi pe bain-marie.

Nu trebuie sa o aduci la punctul de fierbere, ci doar sa o incalzesti pana cand se topeste. Cand parafina topita prinde o pojghita, este momentul sa incerci sa introduci mana in lichid. Tine mana cateva secunde in parafina, bag-o intr-o punga din plastic sau inveleste-o in folie de plastic, iar pentru a mentine si mai mult caldura, introdu mana intr-o manusa sau inveleste-o intr-un prosop.

Dupa 10-15 minute, poti scoate manusa si punga de plastic si poti indeparta parafina de pe piele. Un astfel de tratament cu parafina poate fi folosit si pentru hidratarea picioarelor.


Impachetarile cu parafina

Impachetarile cu parafina sunt folosite pentru ameliorarea celulitei, intrucat contribuie la eliminarea lichidelor si a toxinelor din organism. Parafina se aplica pe zonele dorite cu o pensula, dupa care se infoliaza.


Beneficiile tratamentelor cu parafina

Deoarece este un lichid cald, substantele benefice din parafina patrund pana in cele mai profunde straturi ale pielii. Astfel, dupa un tratament cu parafina, pielea devine mai fina, mai catifelata, este hidratata, este mai elastica si mai intinsa. Parafina hidrateaza si unghiile si ajuta oja sa reziste mai mult timp.

Sursa foto: shechoice.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului