Machiaj & Cosmetica

#ingrijire personala #epilare #ingrijire corp #epilare cu laser

Tot ce vrei sa stii despre epilarea cu laser

Majoritatea parului corporal creste in locuri predictibile ale trupului, pe care le-am dori lipsite de firele inestetice ce se incapataneaza sa iasa la lumina. Epilarea cu laser este o procedura care te poate ajuta sa reduci si chiar sa elimini regenerarea parului nedorit.

Cele mai frecvente zone tratate in acest fel sunt spatele, barbia si gatul, insa exista si o mare categorie de persoane care apeleaza la tehnica laserului pentru a reduce din timpul petrecut si efortul depus in acest sens.

 

Cum functioneaza

Fiecare fir de par se dezvolta dintr-un folicul, care asigura totodata pigmentul ( melamina ) parului. Laserul distruge pigmentul din fir si deterioreaza foliculul, reusindu-se astfel eliminarea posibilitatii unei viitoare regenerari.

Culorile mai inchise au tendinta sa absoarba lumina mult mai usor decat cele deschise, deci metoda s-a dovedit eficienta numai pentru parul brunet sau de o nuanta cat mai inchisa.
 

Procedura

Epilarea cu laser este considerata a fi o procedura care nu implica durere. In unele cazuri insa, medicii mai utilizeaza un unguent anestezic inainte de operatiune pentru persoanele foarte sensibile.

Cu ochelari de protectie, pacientii urmaresc cum un dispozitiv de mici dimensiuni proiecteaza o lumina puternica pe suprafata pielii. In functie de zona tratata, operatia poate dura de la cateva minute pana la cateva ore.
 

Recuperarea

Epilarea cu laser este o metoda foarte putin invaziva, recuperarea necesara intinzandu-se decat pe durata unei singure saptamani.

Pacientii sunt sfatuiti sa evite expunerea directa la soare timp de o luna. Pot aparea cateva senzatii de intepatura si pielea poate deveni mai sensibila. Alte simptome posibile sunt inrosirea si inflamarea usoara.
 

Eficacitate

Foliculii nu sunt intotdeauna activi, iar procedura nu-i poate distruge pe cei inactivi. Iata de ce poate fi nevoie de mai multe sesiuni de tratament pe o perioada de cateva luni pentru a scapa de foliculii unei anumite zone.

In alte cazuri, parul poate sa reapara, insa mult mai subtire si mai mai deschis la culoare.
 

Siguranta

Atunci cand este executata corect, epilarea cu laser este o procedura foarte sigura. Totusi, nu este exclus pericolul unor arsuri, daca persoanele care executa tratamentul nu este corect instruita in acest sens.

Multi chirurgi plasticieni ofera si varianta epilarii cu laser, la fel cum poti apela si la un dermatolog.

Evita saloanele care dispun de acest serviciu, ai putea ajunge pe maini gresite.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare