Machiaj & Cosmetica

#sfaturi de ingrijire #ten uscat

Tenul uscat: 5 sfaturi de ingrijire

In perioada verii, exista numeroase persoane care se confrunta cu un ten uscat, lipsit de elasticitatea si fermitatea pielii. Acesta se simte aspru, are o textura rigida, terna, cu pori mici si chiar este caracterizat prin prezenta liniilor fine timpurii. Tenul uscat se datoreaza ereditatii, metabolismului, factorilor negativi din exterior: poluarea, dar si celor interiori, precum stresul sau oboseala.

Daca te confrunti cu un ten uscat, atunci citeste randurile urmatoare pentru a afla care sunt cele mai bune solutii, produse si ingrediente pentru tine ca sa te bucuri intotdeauna de o piele intens hidratata, cu luciu natural, elastica si catifelata!

Foloseste produsele blande de curatare

Deoarece pielea uscata este caracterizata prin pori mici, acestia trebuie sa fie in permanenta curatati. Astfel, la nivelul pielii tale pot aparea imperfectiuni necaracteristice tipului tau de ten, precum acneea, petele sau roseata. Adauga in rutina ta zilnica, atat dimineata dar si seara, o apa micelara sau un lapte demachiant, dar si lotiuni tonice blande care ingrijesc tenul in profunzime.

Pentru tenul uscat nu alege produsele cu parfum, alcool denatural sau uleiuri esentiale deoarece vor deshidrata si usuca pielea, in loc sa ii ofere hidratarea necesara. Totodata, nici produsele care fac spuma si gelurile nu sunt recomandate pentru tine deoarece nu catifeleaza pielea ci, dimpotriva, o fac terna.

Alege crema de zi cu SPF si acid hialuronic

Ce spui de o crema care hidrateaza intens pielea, ii ofera un strat protector impotriva soarelui si contine si acid hialuronic? Mai mult, ce spui de o piele placuta la atingere, catifelata si moale indiferent de momentul zilei sau al serii?

Acest trio este ideal pentru toate persoanele care se confrunta cu pielea uscata deoarece: ingredientele hidratante ofera chipului raportul necesar pentru a echilibra lipsa de sebum, SPF-ul amelioreaza efectele razelor UV ale soarelui asupra tenului, iar acidul hialuronic ajuta la producerea de colagen si elastina; adica intarzie aparitia liniilor fine si ale ridurilor.

Rasfata-te cu o masca hidratanta

Pentru tenul uscat se recomanda folosirea unei masti hidratante maxim de 2 ori pe saptamana, indiferent de tipul mastii: servetel, cu indepartare rapida, cu indepartare prin apa sau leave-in (overnight) pe intreaga perioada de odihna. Mastile contin ingrediente nutritive pentru ten, insa nu este indicat sa le aplici des deoarece colagenul pielii se va simti suprasolicitat.

Make-up usor pentru ten

Dupa ce ai pus in aplicare pasii anteriori de curatate si ingrijire a tenului, atunci este timpul sa adaugi un strop de machiaj si culoare chipului tau! Pentru a nu incarca pielea, opteaza pentru cremele BB in defavoarea fondului de ten deoarece contin un aport mai mare de ingrediente intens hidratante.

Pe cat posibil, alege un produs de make-up pentru ten cu protectie solara. In cazul in care exista imperfectiuni la nivelul pielii, aplica un strat subtire de corector. Pentru un finisaj frumos si natural, nu uita de contur, blush, mascara, kit de sprancene si un ruj nude!

Sfaturi pentru un ten sanatos

Alaturi de rutina zilnica de curatare, ingrijire si infrumusetare, tenul tau va fi sanatos, catifelat, placut la atingere si fara un aspect uscat, cu ajutorul unui stil de viata echilibrat. Astfel:

●      Odihneste-te cel putin 7-9 ore pe noapte si incearca sa creezi o atmosfera relaxanta si placuta: stinge lumina si tine cat mai departe telefonul mobil sau laptopul.

●      Consuma alimente bogate in nutrienti sanatosi, precum Omega-3, regasit in special in peste si nuci.

●      Ia cu tine o sticla mica de apa termala. Foloseste-o ori de cate ori simti nevoia!

●      Daca petreci mult timp in casa, este recomandat sa investesti intr-un purificator de aer. Acesta iti va oferi doar beneficii sanatatii si pielii tale!

●      Evita expunerile constante si lungi in contactul direct cu soarele, in special intre orele 12 - 16.

Ofera-i tenului tau produsele cosmetice potrivite si te vei bucura in scurt timp de rezultatele dorite: un ten fara dureri, placut la atingere, intens hidratat, cu un luciu natural si pregatit pentru toate aventurile zilei!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare