Machiaj & Cosmetica

#epilare definitiva #ten #cosmetica #stil #produse cosmetice #epilare faciala cu zahar

Tenul perfect prin epilare faciala cu zahar

Indepartarea parului nedorit de pe chip se poate realiza prin faciala cu , o practica straveche din Orientul Mijlociu mult blanda cu pielea decat ale metode conventionale. Tenul perfect poate fi obtinut prin aceasta metoda naturala de epilare , iar rezultatele dureaza pana la 6 saptamani.

Exotica epilare faciala cu zahar se realizeaza cu ajutorul unei paste sau gel constituite din zahar , apa si suc de lamaie. Cu toate ca parul se regenereaza destul de lent, rezultatele nu sunt la fel de multumitoare precum cele obtinute prin cu laser sau .

Tipuri de epilare cu zahar

In mod traditional, materialul folosit pentru epilarea faciala cu zahar este o pasta mixta si incalzita, aplicata intai in directia opusa cresterii firelor de par, apoi in acelasi sens, cu ajutorul mainilor. Smulgerea pilozitatii nedorite se realizeaza in mod similar cu cea a epilarii cu ceara.

Un alt tip de epilare cu zahar foloseste un gel dens aplicat dinspre radacina parului spre varfuri si indepartat apoi prin smulgere in sensul opus.

Epilarea faciala cu zahar este multumitoare si potrivita pentru inlaturarea parului de pe chip deoarece nu provoaca iritatii si dureri. In plus, sanatatea tenului nu este afectata de substantele chimice continute de ceara epilatoare sau cremele de acelasi tip.

Avantajele epilarii faciale cu zahar

  • pot fi indepartate cantitati mari de par dintr-o singura miscare, deoarece pasta se poate aplica pe portiuni extinse fara sa se usuce excesiv precum ceara
  • atat pasta, cat si gelul sunt solubile in apa, deci pot fi curatate cu usurinta
  • seturile de epilare cu zahar pot fi folosite la domiciliu, daca urmezi cu atentie instructiunile
  • pasta cu zahar se poate reaplica pe zonele unde s-a intervenit anterior pentru inlaturarea firelor restante, fara sa apara iritatii ulterior
  • epilarea faciala cu zahar se poate transforma in epilare permanenta , deoarece foliculii firelor de par se deterioreaza in timp

Dezavantajele epilarii faciale cu zahar

  • este dificil sa gasesti acest serviciu la saloanele specializate (in general, se foloseste ceara cu zahar)
  • consistenta pastei nu este usor de obtinut
  • firul de par trebuie sa aiba aproximativ 80 de mm lungime pentru a putea fi smuls de compozitia cu zahar

Preturile pentru epilarea faciala cu zahar variaza intre 10 si 60 ron pentru buza superioara sau intregul chip, daca apelezi la servicii specializate. Un set pentru utilizare individuala costa intre 30 ron si 200 ron.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare