Machiaj & Cosmetica

# machiaj cuperoza #cuperoza #machiaj

Suferi de cuperoza? Cum sa o ascunzi cu ajutorul machiajului

Cuperoza este o afectiune inestetica care te poate face sa iti pierzi increderea in tine daca nu este controlata. Insa in anumite momente chiar si cele mai bune tratamente pot avea perioade in care nu reactioneaza eficient. Nu te impacienta! Tehnicile moderne vin cu solutii pentru astfel de situatii. In randurile urmatoare iti voi dezvalui o serie de trucuri cosmetice care sa te ajute sa camuflezi efectele neplacute ale cuperozei si cum sa te bucuri de un look proaspat asa cum iti doresti.

Conform dermatologilor cuperoza poate fi declansata de o serie de alimente. Alcoolul, cafeaua si ceaiul cu cafeina si condimentele picante favorizeaza aparitia petelor rosiatice atat de inestetice. Factorii climatici, precum vantul si soarele puternic pot accentua efectele acesteia. Ca cuperoza sa fie camuflata este important sa folosesti o serie de produse cosmetice prietenoase care actioneaza bland si reduc simptomele bolii.

Utilizeaza produse cometice naturale ce au ingrediente antiinflamatoare

Inainte de a aplica machiaj sa ascunzi urmele de cuperoza trateaza pielea cu o crema sau o lotiune antiinflamatoare. Poti introduce in rutina zilnica un produs ce are in compozitie niacinamida, substanta cu proprietati antiinflamatoare puternice. 

Hidrateaza tenul corect!

Hidratarea este o etapa importanta pentru sanatatea acestui organ extrem de sensibil. In afara ce consumul zilnic de apa trebuie sa aplici atat seara cat si dimineata lotiune cu efect hidratant. O piele bine hidratata actioneaza asemeni unei bariere impotriva germenilor si a microbilor cu efect patogen. Ca efectele sa fie cele ai bune maseaza cu miscari delicate zona peste care este aplicata crema, ai grija ca aceasta sa fie absorbita complet. 

Importanta factorului de protectie!

Expunerea directa la soare este un factor declansator al cuperozei, de aceea indiferent de  anotimp trebuie sa te protejezi incluzand in rutina de ingrijire zilnica creme pentru ten cu factor de protectie solara ridicat. Nu ezita sa utilizezi asemena produse, chiar daca nu realizezi ele protejeaza si impotriva dezvoltarii cancerului de piele. 

Foloseste primer verde

Daca ai reusit sa realizezi o baza perfecta pentru piele ta poti incepe sa acoperi urmele inestetice si deranjante ale acestei boli.  Primerul verde este un ingredient cheie, pentru ca are proprietatea de a reduce efectele rosetii. Actioneaza asemeni unei creme neutralizatoare si estompeaza urmele de roseata. 

Nu uita de batonul corector

Daca ai reusit sa estompezi aspectul neplacut produs de cuperoza, poti folosi un baton corector care sa te ajute sa uniformizezi culoarea tenului. Astfel nu vei avea aspect de pielea patata. Acest produs ascunde cuperoza dar si alte semne inestetice produse de acnee si cicatrici. Achizitioneaza un corector profesional, ca efectele sa fie vizibile pentru perioada mai indelungata. 

Achizitioneaza fond de ten cu minerale!

Fondul de ten imbogatit cu minerale este mai putin agresiv cu pielea fata de cel traditional. Un asemena produs nu doar ca ofera o acoperire exceptionala dar actioneaza asemeni unui nutrient valoros oferind epidermei hrana esentiala pentru mentinerea aspectului de proaspat. Fondul de ten este o  bariera impotriva agentilor toxici din atmosfera - praf, noxe, fum - daca pana acum l-ai evitat, nu ezita sa il incluzi in rutina zilnica!

Acestea sunt cateva trucuri care te ajuta sa ai o piele cu aspect proaspat chiar si cand cuperoza nu iti da pace. Peste aceasta baza poti aplica produsele preferate, blush, mascara, creion dermatograf, fard de ochi si balsam de buze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare