Machiaj & Cosmetica

#ochi #smoky eyes #machiaj #negru #fard #contur #rimel

Smoky eyes – un machiaj cu mister

Smoky eyes este un machiaj aparut in perioada anilor 80, bazat pe nuante foarte inchise, sumbre, in care ochii sunt puternic conturati. Creion negru, mascara din plin si fard de pleoape , toate imbinate ingenios pentru o combinatie fatala. Mereu in tendinte, machiajul negru iti confera o nota misterioasa, speciala. Este un tip de machiaj care se potriveste atat blondelor, cat si brunetelor.

Ai nevoie de:

  • Un creion negru, special pentru conturul ochilor (dermatograf);
  • Un fard de pleoape brun, cafeniu, gri antracit etc;
  • Un fard de pleoape mai deschis;
  • Rimel negru;

Etape de realizare

Pasul 1. Conturul negru. Incepe prin a contura pleoapele cu dermatograful, la radacina genelor (sus si jos). Dunga trebuie sa fie mai fina in coltul interior al ochiului si trebuie sa inconjoare tot ochiul. Acest contur intensifica privirea si da profunzime irisului. Poti folosi fie un creion khol (are o textura mai cremoasa si este mai usor de aplicat), un dermatograf sau pur si simplu culoarea cea mai inchisa a fardurilor.

Pasul 2. Fardul de pleoape. Imediat ce ai conturat ambii ochii, aplica un fard cafeniu pe toata pleoapa mobila, prin miscari circulare. Acesta se aplica intotdeauna de la radacina genelor catre sprancene, incepand cu un fard inchis si terminand cu unul din ce in ce mai deschis. Aceste culori in degrade au rolul de mari si alungi ochiul si de a conferi luminozitate privirii. Este foarte important sa pastrezi o zona luminoasa sub arcada pentru a nu intuneca foarte tare fata.

Pasul 3. Rimel negru. Finalizeaza machiajul prin aplicara mascarei. Este de preferat sa alegi negru pentru ca aceasta intensifica privirea si un rimel pentru volum pentru mai multa expresivitate. Pentru o privire mai sofisticata, aplica mascara si pe genele inferioare.

Tips&Tricks

  • Pentru a crea impresia de contrast, este recomandat sa folosesti un ruj de buze in nuante cat mai deschise, pastelate. Insa, la o tinuta spectaculoasa de seara, poti alege rujul rosu.
  • Inainte de a-ti machia ochii, trebuie sa parcurgi etapele unui machiaj corespunzator: hidratarea tenului, aplicarea unui fond de ten adaptat tipului tau de ten si a unei pudre matifiante.
  • Daca ai ochii prea apropiati (sau chiar strabism ) incearca sa maschezi acest lucru prin machiaj. Nu incepe conturul cu dermatograful de la coltul interior al ochilor, ci putin mai in spate.
  • Daca ai ochii rotunzi si mici, traseaza o linie care sa depaseasca usor coltul exterior al ochilor pentru a creea efectul de alungire. Vei obtine astfel  o „coada". Este indicat ca aceasta sa fie usor mai groasa decat restul liniei, trasate peste fardul de pleoape.
  • Pentru un efect puternic, hasureaza pleapa mobila cu mai mult dermatograf, dupa care estompeaza efectul de „dunga” cu o pensula.  Dupa aceea aplica fardul dorit.
  • Daca esti foarte obosita, renunta la machiajul smoky pentru ca imbatraneste tenul. Opteaza pentru un gri antracit si un gri deschis pe care sa-l aplici in degrade.
  • Daca ai aplicat mai mult fard sau ai facut un contur mai gros, sterge excesul cu un betisor igienic inmuiat in putin demachiant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare