Machiaj & Cosmetica

#ruj #ruj rosu #machiaj #stil #machiaj si cosmetica

Rujul rosu: cum il alegi in functie de nuanta tenului tau

Daca te-ai temut pana acum sa folosesti culori mai tari in machiaj, precum rujul rosu, este timpul sa-ti faci curaj si sa porti aceasta nuanta, pentru ca este din nou vedeta sezonului. Specialistii spun ca rujul rosu va ramane tot timpul la moda si il recomanda pentru toate tipurile de ten. Ei atrag insa atentia asupra nuantei de rosu pe care o folosim.

Conform make-up artistilor, rujul rosu este culoarea care emana senzualitate, iar folosirea acestuia poate fi unul dintre atuurile unei femei atunci cand vrea sa cucereasca sau vrea sa se simta mai puternica, deoarece rosu emana forta si stapanire de sine.

Desi multe femei asociaza culoarea rosie cu agresivitatea, specialistii spun ca rujul rosu poate fi o arma fatala pentru orice femeie, daca este folosit atunci cand trebuie si daca nuanta este aleasa corect in functie de ten. De asemenea, trebuie acordata o mare atentie si culorii parului si a ochilor, care joaca un rol extrem de important in alegerea rujului nuantei de rosu.


Ruj rosu pentru tenul deschis

Daca ai tenul deschis la culoare, rujul rosu va iesi cel mai bine in evidenta, de aceea pentru tenul deschis sunt recomandate nuantele intense de rosu, dar si cele inspre portocaliu, precum rosul corai. De asemenea, rosul burgund si rosul visiniu se potrivesc perfect cu acest tip de ten.


Ruj rosu pentru tenul masliniu

Pentru pielea maslinie, make-up artistii recomanda gama mai inchisa a nuantelor de rosu, cum ar fi rosul-caramiziu, pruna sau mahon. Sunt recomandate si rosul fucsia sau rosul cireasa. Pentru tenul masliniu trebuie insa evitat rosul care duce spre portocaliu.


Ruj rosu pentru tenul colorat mediu

Pentru pielea colorata mediu sunt recomandate nuantele de rosu calde, care merg spre cele puternic pigmentate, cum ar fi ruginiul ori rubiniul. De evitat insa este rosul foarte aprins.


Ruj rosu pentru tenul pistruiat

Pentru pielea cu pistrui este recomandat rujul rosu deschis si nuantele sidefate, precum rosu caramiziu sidefat sau ciclamen. De evitat este rosul oranj, care nu contrasteaza deloc cu acest tip de ten.



Atunci cand alegi culoarea rujului, trebuie sa fii atenta si la restul machiajului, deoarece nu trebuie sa exagerezi. Este ideal sa existe o uniformizare a machiajului, in functie de ceea ce vrei sa scoti in evidenta: fie alegi un ruj intr-o nuanta puternica si vei scoate in evidenta buzele, fie folosesti un machiaj mai puternic in zona ochilor, precum smokie eyes, folosind un ruj nude.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului