Machiaj & Cosmetica

#cosmetice naturale #demachiant #variante demachiant

Renunta la clasicul demachiant: 4 variante alternative, 100% naturale

Demachiantele din comert sunt produse care iti pot cauza o multitudine de probleme. Ticsite adesea cu substante deloc prietenoase cu sanatatea ta, precum parabenii, demachiantele iti pot irita tenul si ochii. Pentru a evita riscul acestor reactii neplacute, ai putea inlocui clasicul demachiant cu o serie de alternative 100% naturale:


1. Ulei de masline

Il folosesti adesea la gatit, dar te-ai gandit ca uleiul de masline poate fi demachiantul perfect pentru tine? Opteaza pentru ulei de masline extravirgin sau virgin, picura cativa stropi pe o discheta demachianta, dupa care aplica pe intregul chip.

In zona ochilor, pentru a reusi sa indepartezi eficient stratul de rimel de pe gene, lasa uleiul de masline sa actioneze pret de cateva secunde. Dupa ce rimelul se va fi inmuiat, il vei putea indeparta cu foarte multa usurinta.

Foloseste cu incredere ulei de masline pe post de demachiant natural in special daca ai tenul uscat, normal sau mixt, cu atat mai mult cu cat acesta are si efect hidratant asupra pielii tale.


2. Miere

Un alt demachiant natural, foarte eficient si prietenos cu tenul tau, este mierea. Pune la indemana miere 100% naturala, cu o consistenta cremoasa, pe care sa o aplici pe ten cu ajutorul degetelor.

Pentru a o indeparta, impreuna cu stratul de makeup, foloseste dischete demachiante. La final, clateste cu apa calduta pentru a indeparta urmele sau lasa mierea sa iti hraneasca tenul.


3. Iaurt

Iaurtul este o alta alternativa 100% naturala a demachiantului din comert. Alege intotdeauna sa folosesti iaurt gras, fara aditivi (fructe, cereale etc.) si aplica-l ca demachiant evitand zona ochilor, pe care o irita.

Dupa ce indepartezi machiajul cu ajutorul unor dischete demachiante, asigura-te ca iti cureti bine fata, deoarece bacteriile din iaurt pot deveni daunatoare daca raman prea mult timp pe suprafata tenului.


4. Aloe vera

Ai tenul gras? Atunci nu iti ramane decat sa mergi pe varianta demachiantului natural sub forma de gel de Aloe vera! Acest demachiant este foarte delicat, potrivit pentru pielea sensibila, si iti va hrani tenul fara sa il incarce.

Aplica gel de Aloe vera si atunci cand iti simti tenul iritant si ochii umflati - ingredientele sale active te vor ajuta sa elimini problemele in scurt timp.

Sfaturi foto: catchybeautytips.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului