Machiaj & Cosmetica

#ten #cosmetica #puncte negre #ingrijire ten #exfoliere ten

Pregateste-ti tenul pentru sezonul cald! Cum scapi rapid de punctele negre

Tenul tau are nevoie de o ingrijire speciala inaintea debutului sezonului cald. Acesta trebuie curatat in profunzime si puternic hidratat, pentru a putea face fata temperaturilor foarte mari. Inainte de toate insa, tenul tau trebuie curatat de punctele negre. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa scapi rapid de ele:

1. Benzi exfoliante preparate in casa

Cea mai rapida si eficienta solutie de indepartare a punctelor negre sunt benzile exfoliante. Acestea sunt usor de realizat chiar si la tine acasa. Pentru asta, ai nevoie de o lingura de faina, o lingurita de apa calda si o jumatate de lingurita de miere. Amesteca toate ingredientele apoi taie niste hartie in trei fasii. Trece-le prin amestec si pune-le in zonele afectate de punctele negre.

Lasa tratamentul sa actioneze 10 minute, apoi indeparteaza banda rapid.

Poti prepara benzi exfoliante si dintr-un albus de ou si suc proaspat de lamaie. Bate-le bine, pana cand obtii o spuma, apoi taie un servetel de hartie in bucati mai mici si trece-le prin acest amestec. Lipeste-le pe zonele cu punctele negre si lasa-le pana cand se usuca.

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient-minune, folosit atat in cosmetica, cat si la curetenia in casa ori in bucatarie. Cu ajutorul sau, poti scapa rapid chiar si de punctele negre. Amesteca o lingura de bicarbonat de sodiu cu apa, pana cand obtii o pasta groasa. Aplic-o pe punctele negre si las-o sa actioneze 10 minute. Indeparteaza apoi pasta cu apa calda.

3. Fulgi de ovaz

Poti scapa de punctele negre si cu ajutorul unei masti cu fulgi de ovaz. Amesteca-i cu putin iaurt, cateva picaturi de ulei de masline si o lingurita de suc de lamaie si aplica masca pe punctele negre. Las-o sa actioneze 10 minute, apoi indeparteaz-o cu apa calduta.

4. Rosiile

Rosiile sunt un alt remediu-minune pentru a scapa rapid de punctele negre. Piseaza o rosie proaspata intr-un castron si amestec-o cu un iaurt cremos. Aplic-o pe fata si las-o sa actioneze 30 de minute. Aceasta are efect hranitor si te scapa extrem de rapid de punctele negre daca este facuta de doua ori pe saptamana.

Sursa foto: ko-te.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului