Machiaj & Cosmetica

#trucuri pedichiura #pedichiura perfecta #pedichiura #sfaturi pedichiura

5 pasi simpli pentru o pedichiura perfecta la tine acasa

Vremea da semne ca se imbunatateste si nu mai e mult pana cand vei lasa la o parte pantofii si baschetii si vei trece la sandale. Dar oare esti pregatita pentru asta? Iata ce trebuie sa faci pentru ca picioarele tale sa arate superb:

1. Curata unghiile

In primul rand, trebuie sa scapi de eventualele urme de oja, asa ca incepe prin a-ti curata unghiile cu acetona.

2. Exfoliaza calcaiele

Pielea ingrosata si crapata a calcaielor este deosebit de inestetica, astfel ca trebuie sa scapi de ea cat mai rapid pentru ca zilele calduroase sa nu te ia prin surprindere. Pune intr-un lighean nu foarte mare un litru de apa calda si un litru de lapte si tine-ti picioarele inmuiate aproximativ jumatate de ora. Indeparteaza apoi pielea moarta si bataturile de pe calcaie cu o piatra ponce.

3. Scapa de cuticule

Cu ajutorul unui betisor de cuticule impinge usor pielitele de la fiecare unghie. Tamponeaza apoi fiecare deget cu ulei special pentru cuticule ori cu putin ulei cald de catina sau de masline. Lasa sa actioneze aproximativ 5 minute, apoi taie-le cu o forfecuta pentru pielite.

4. Hidrateaza picioarele

Picioarele, la fel ca mainile sau ca tenul, au nevoie de hidratare pentru a arata impecabil. Maseaza-ti, asadar, talpile cu o crema hidratanta speciala pentru picioare sau cu unt de shea, care ajuta la inmuierea pielii aspre. Dupa ce termini de aplicat crema, pune-ti o pereche de sosete din bumbac si las-o sa actioneze cateva ore inainte sa te speli. Repeta aceasta actiune cel putin trei seri la rand.

5. Aplica oja

Pileste-ti unghiile, apoi aplica primul strat de oja. Dupa cinci minute aplica cel de-al doilea strat, iar dupa alte cinci minute o baza de fixare a ojei. Incearca sa nu faci prea multa miscare in urmatoarele 60 de minute, ca sa nu iti strici pedichiura proaspat facuta. Cel mai bine ar fi sa iei o pauza de la treburile casnice si sa te asezi comod intr-un fotoliu, cu picioarele ridicate pe un scaun, si sa citesti o revista.

Sursa foto: lipstickshoesandparties.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare