Machiaj & Cosmetica

#sfaturi machiaj #trucuri machiaj #machiaj

Ponturi pentru un machiaj reusit: DO's and DON'Ts pentru orice fashionista

Machiajul poate sa iti puna in valoare trasaturile naturale intr-un mod armonios si frumos sau te poate face sa arati precum o sorcova, atunci cand nu este aplicat corect. Nu intamplator se spune despre make-up ca este o adevarata arta.

Si pentru ca ne dorim ca tu sa arati cat mai bine in orice moment si sa stii care sunt ponturile unui machiaj reusit si, totodata, greselile unui dezastru estetic, am pregatit o lista cu DO's and DON'Ts care sa te ghideze de fiecare data cand folosesti produse de infrumusetare:

Fondul de ten

DO: Alege formula potrivita pentru tipul tau de ten si nuanta care ti se potriveste si care se camufleaza perfect cu pielea gatului, atunci cand aplici fondul de ten. Foloseste-l inclusiv pe pleoape pentru a uniformiza complet pielea. Ultralight Foundation de la Douglas este perfect pentru orice ten si se uniformizeaza foarte bine, pentru ca este fluid.

DON'T: Daca nu gasesti nuanta exacta, opteaza pentru un ton mai inchis. Cu o tehnica de blending corecta, vei reusi sa il estompezi si sa il faci sa arate natural. Tonurile mai deschise, insa, iti vor face tenul sa para imbatranit si tern.

Fardul de pleoape

DO: Foloseste nuante complementare culorii ochilor tai. Astfel, pentru ochii albastri sunt potrivite nuantele de cupru si sampanie, pentru ochii caprui cele de verde si bleumarin, iar pentru ochii verzi cele de violet si maro - roscat de la Douglas. Poti opta pentru culori mate sau sidefate, in functie de momentul zilei si de evenimentele la care participi.

DON'T: Nu folosi niciodata nuante reci de gri sau bleu pentru ochii albastri si nici tente de verde sau kaki pentru cei verzi. In privinta celor caprui nu exista contraindicatii.

Blushul

DO: Asorteaza intotdeauna blushul cu rujul pe care il folosesti si nu abuza de el. Astfel, vei arata natural si trasaturile fetei tale vor fi evidentiate armonios.

DON'T: Nu folosi niciodata un blush in nuante de piersica sau bronz alaturi de un ruj sau un gloss de culoarea prunei sau a zmeurei, fata ta va arata artificial si incarcat.

Rujul si creionul contur pentru buze

DO: Foloseste intotdeauna ruj, chiar daca le preferi pe cele in nuante naturale. Alege o formula hidratanta precum Douglas Colour & Care, care sa nu iti usuce buzele.

DON'T: Nu folosi niciodata un creion contur pentru buze intr-o nuanta mai inchisa decat cea a rujului, cu exceptia situatiei in care stapanesti perfect tehnicile de blending si reusesti sa creezi un efect tridimensional.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare