Machiaj & Cosmetica

# vindecare cosuri #pasta de dinti #cosuri

Poate pasta de dinti sa vindece cosurile? Raspunsul specialistilor este unul foarte clar

In cel mai neasteptat moment te poti trezi cu un cos pe fata si, in ciuda faptului ca mii de remedii circula pe retelele de socializare, nu toate sunt sustinute de experti.

Unul care a provocat controverse este cel al pastei de dinti pentru a usca cosurile.

Multi oameni au inceput sa raspandeasca zvonul ca acest produs creat pentru curatarea dentara a contribuit la reducerea dimensiunii cosurilor si la uscare lor, astfel incat sa dispara in scurt timp. Desi multi spun ca aceasta functioneaza, specialistii atrag atentia ca pasta de dinti poate avea efecte negative asupra pielii.

Desi au asigurat ca a functionat, exista si alte persoane care nu sunt de acord, cum ar fi dr. Sunirmal Sarkar care intr-un interviu a dezvaluit urmatoarele:

„Desi pasta de dinti va usca cosul, poate lasa si pielea iritata, descuamata, rosie si uscata. Este important de stiut ca majoritatea pastelor de dinti contin ingrediente precum bicarbonat de sodiu, peroxid de hidrogen, alcool, mentol si carbonat de calciu, care vor irita pielea si chiar o vor arde, in functie de cat timp lasati pasta de dinti pe fata", avertizeaza medicul Sunirmal Sarkar.

Pe de alta parte, portalul Healthline precizeaza ca mentolul din pasta creeaza o senzatie de intepaturi care, in unele cazuri, poate reduce temporar durerea si umflarea, dar nu exista dovezi solide ca este 100% eficient.

Chiar daca iritarea fetei poate fi evitata, exista si alte posibile reactii negative, cum ar fi provocarea mai multor cosuri.

Pasta poate deteriora pielea din cauza ingredientelor sale agresive, deci cel mai bine este sa recurgeti la alte metode, cum ar fi mastile naturale pentru a reduce dimensiunea cosurilor.

Daca doriti sa scapati de un cos enervant, puteti recurge la uleiul de arbore de ceai si puteti aplica o cantitate mica in zona afectata. Face o mare diferenta in ceea ce priveste dimensiunea si roseata, recomanda Australian Journal of Dermatology.

De asemenea, puteti incepe cu o rutina de curatare a fetei, astfel incat eruptiile sa dispara. Desigur, trebuie sa va spalati zilnic pe fata si sa ingrijiti tenul cu produse speciale.

In cele din urma, este important de mentionat ca, intr-adevar, pasta de dinti ar putea ajuta la uscarea si micsorarea cosurilor, dar utilizarea sa regulata poate avea consecinte grave asupra pielii.

Exista produse specifice pentru fiecare zona a corpului, astfel incat experimentarea nu este o optiune buna. Reactiile pot varia de la o persoana la alta. Nu risca!

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului