Machiaj & Cosmetica

#truse de machiaj #machiaj #machiaj si cosmetica #rujuri #rujuri plumb #pruduse cosmetice

Plumb in ruj: vezi ce produse sunt periculoase pentru sanatate

In urma unei cercetari de piata recent facuta in Statele Unite ale Americii s-a descoperit ca aproximativ 400 de nuante de ruj lansate de companii de renume, printre care se numara si prestigioasele Maybelline, L'Oreal sau Cover Girl, contin urme de plumb in compozitie. Vezi ce produse sunt periculoase pentru sanatate si care sunt consecintele acestui ingredient periculos in cosmeticele destinate publicului feminin.

Constatarea a venit in urma derularii unei verificari de piata a agentiei americane care controleaza buna practica din industria alimentara si de sanatate, numita FDA (Food and Drug Administration). Existenta urmelor de plumb in ruj pune in mare pericol sanatatea utilizatoarelor rujului contaminat.

Neregulile s-au constat atat in cazul companiilor mai putin populare, cat si in randul brandurilor de lux.

Intoxicatia cu plumb

Orice femeie care foloseste in mod regulat un ruj stie ca persistenta lui pe buze necesita multiple retusuri de-a lungul zilei, deoarece dispare dupa actiuni precum mancatul sau bautul. Prin urmare, pigmentul este inghitit de purtatoare la un moment dat.

In cazul in care rujul utilizat contine pana si cele mai mici cantitati de plumb, acumularile din organism se multiplica in timp, ceea ce presupune o expunere deosebit de periculoasa in fata efectelor acestui metal greu.

Printre afectiunile cauzate de intoxicatia cu plumb se numara tulburarile neurologice, cefaleea, insomnia, agitatia, delirul, halucinatiile, disfunctiile renale, tulburarile digestive, avortul spontan, oprirea din evolutie a sarcinii sau malformatiile congenitale ale fatului.

Top 10 rujuri cu continut de plumb

Cele mai periculoase rujuri depistate de FDA in urma controlului contin o concentratie importanta de plumb. Verifica-ti machiaj si asigura-te ca nu folosesti una dintre aceste nuante:
 

  • Maybelline Color Sensation, nuanta "Pink Petal"
  • L’Oreal Colour Riche, nuanta "Volcanic"
  • NARS Semi-Matte, nuanta " Red Lizard"
  • Cover Girl Queen Collection, nuanta "Ruby Remix"
  • NARS Semi-Matte, nuanta "Funny Face"
  • L’Oreal Colour Rich, nuanta "Tickled Pink"
  • L’Oreal Intensely Moisturizing Lipcolor, nuanta "Heroic"
  • Cover Girl Continuous Color, nuanta "Warm Brick"
  • Maybelline Color Sensational, nuanta "Mauve Me"
  • Stargazer, nuanta "c"



Produsele nu pot fi deocamdata retrase de pe piata, deoarece legislatia permite utilizarea multor aditivi alimentari pe baza de minerale regasite in natura (pamant, apa si aer), printre care se afla plumbul. Prin urmare, protejeaza-te singura.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului