Machiaj & Cosmetica

#trucuri pedichiura #sfaturi pedichiura #pedichiura perfecta #pedichiura #pedichiura frantuzeasca

Pedichiura frantuzeasca perfecta, in 7 pasi

In vreme ce manichiura frauntuzeasca este atat de raspandita, pedichiura frantuzeasca nu a capatat atat de mult teren. Cu toate acestea, este extrem de eleganta si este o modalitate foarte buna de a-ti infrumuseta picioarele in orice anotimp. Iata cu o poti realiza simplu si rapid.

1. Asigura-te ca ai tot ce iti trebuie

In primul rand, trebuie sa aduni toate consumabilele de care ai nevoie pentru a realiza aceasta pedichiura frantuzeasca. Mai exact, cele doua sticlute cu lac de unghii, unul transparent si unul opac, separatoare pentru unghii, autocolante speciale, un vas cu apa calda, o piatra ponce, o forfecuta si un prosop.

2. Scapa de pielea moarta

Mai intai, trebuie sa scapi de pielea moarta de la colturile unghiilor. Scufunda-ti picioarele in vasul cu apa calda si lasa-le sa se inmoaie 10 minute. Sterge-le apoi cu un prosop, iar cu piatra ponce elimina pielea groasa. Poti folosi deja separatoarele de unghii ca sa iti fie mai usor. Curata cuticulele si taie unghiile cat sunt inca moi.

3. Hidrateaza-ti picioarele

Ideal ar fi sa folosesti o crema hidratanta speciala pentru picioare, insa functioneaza bine si uleiul de cocos. Lasa lotiuna sa se absoarba bine in piele inainte de a trece la pasul urmator. Poate fi momentul ideal pentru a-ti oferi un masaj relaxant la picioare.

4. Curata suprafata unghiei

Indeparteaza cu acetona orice urma de lac mai vechi de pe unghii, apoi clateste picioarele cu putina apa si sterge-le bine. Pileste unghiile pentru a le da forma patrata. Ai grija ca miscarea sa fie mereu in aceeasi directie, pentru ca unghiile sa nu se crape.

5. Aplica autocolantele

In comert se gasesc atat autocolante cu forma patrata cat si pentru forma rotunjita a unghiei. Aplica-le apasand bine marginile. O varianta ar fi sa folosesti bucati de scotch, in cazul in care nu ai autocolante speciale.

6. Vopseste varfurile

Foloseste o culoare opaca pentru a colora varfurile unghiilor si las-o sa se usuce bine inainte sa indepartezi benzile. Poti folosi albul, dar se poarta si pedichiura frantuzeasca in culori vesele, calde.

7. Aplica oja transparenta

Folosirea unui lac de unghii transparent este varianta clasica a pedichiurii frantuzesti, insa poti utiliza la fel de bine si lacuri transparente in nuante precum roz sau oranj. Dupa ce s-a uscat primul strat, aplica-l si pe cel de-al doilea. Ca sa faci oja mai rezistenta, scufunda-ti pentru un minut picioarele in apa rece.

Sursa foto: amerikanki.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului