Machiaj & Cosmetica

#manichiura # manichiura 2011 #tendinte manichiura #ingrijire unghii

Pasii de baza pentru manichiura perfecta

Una dintre cele mai nevinovate placeri ale femeilor este o manichiura perfecta, care sa-i completeze imaginea cu un plus de ingrijire si feminitate.

Cum bugetul tau are cu siguranta destinatii mai urgente decat vizitele la salon, afla ca iti poti ingriji unghiile singura, ca in final sa arate cel putin la fel de bine ca atunci cand ies din mana cosmeticianei.
 

1. unghii sanatoase

Inainte sa te gandesti la oja sa aplici, asigura-te ca unghiile tale sunt sanatoase. Fie ca vorbim de mici infectii sau chiar de ciuperci, trateaza-le!

Daca ai probleme cu striatii si denivelari ale unghiilor, sau daca ele sunt fragile si se exfoliaza cu usurinta, investeste intr-un tratament-gel care iti va repara imperfectiunile si va da un aspect uniform suprafetei unghiei.

Daca obisnuiesti sa-ti rozi unghiile, o oja aratoasa te va ajuta sa renunti la ticul pacatos mai eficient decat criticile mamei in copilarie.
 

2. Alegerea ojei

Exista mii de companii producatoare de oja in toata lumea, cel putin la fel de multe branduri celebre sau nu, care iti ofera o gama infinita de nuante pe care sa le incerci.

Multe femei sustin ca nu constata nicio diferenta semnificativa intre produsele mai ieftine si cele costisitoare.

Altele, pe de alta parte, jura ca sortimentele mai scumpe rezista mai mult pe unghii, au o consistenta si o stralucire mai buna, iar puterea de acoperire este superioara.
 

3. Pregatirea

Pregatirea unghiilor inainte de a aplica oja este importanta deoarece ii determina rezistenta.

Inmoaie degetele in apa calduta sau putin ulei de masline incalzit. Impinge cuticulele spre baza unghiei si indeparteaza-le cu grija, apoi stabileste forma unghiei. Tine minte ca daca alegi o configuratie ovala, degetele vor parea mai lungi.

Pileste-ti unghiile intr-o singura directie pentru a evita exfolierea, apoi lustruieste-le pentru o mai buna aderenta a lacului de unghii.

Aplica un lac de unghii protector care iti va hrani unghia si va ajuta oja sa se prinda mai bine.
 

4. Aplicarea

Omogenizeaza oja rotind stricluta intre palme si niciodata nu o agita, pentru a nu se forma bule. Aplica oja in straturi subtiri. Pensula se aseaza mai intai pe mijlocul unghiei, apoi se completeaza in lateral cu oja, daca mai este nevoie.

Un strat subtire de lac protector sau oja in aceeasi nuanta cu manichiura ta, adaugat in fiecare dimineata, va prelungi viata ojei de pe unghiile tale si o va face sa arate exact ca in prima zi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare