Machiaj & Cosmetica

#ten #nopti nedormite #ten obosit #trucuri infrumusetare #semne oboseala

O noapte nedormita? Cum sa stergi orele de nesomn de pe chipul tau in cateva minute

Ti s-a intamplat probabil ca dupa o noapte in care nu ai pus geana pe geana sa fii nevoita sa iti continui ziua ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Oboseala insa isi spune cuvantul, iar orele de somn lipsa se vad pe chipul tau. Cu cateva trucuri absolut banale nimeni nu va sti cat ai chefuit.

Lingurile inghetate

Probabil ca ai mai auzit sfatul asta, dar nu e nimic grav daca ti-l reamintim. Ia doua linguri din inox si baga-le in congelator cat timp prepari cafeaua. Cand s-au racit, scoate-le si apasa cu partea convexa pe ochii inchisi pentru cateva secunde. Aplica apoi o crema hidratanta pentru ochi.

Apa rece

Chiar daca ti se pare ca apa calda iti curata cel mai bine tenul, nimic nu te invioreaza mai rapid decat apa rece, datorita faptului ca iti contracta vasele de sange, reducand astfel roseata si zonele umflate din jurul ochilor.

Masajul

Aplica putin ulei de masaj sau crema hidratanta pe fata, apoi cu varful degetelor maseaza-ti fruntea de la centru spre tample, apoi obrajii de la pometi spre urechi si din centrul barbiei de-alungul maxilarului. Cu degetele inelare, apasa usor in colturile interioare ale ochilor. Repeta aceste miscari de trei ori. Nu dureaza mai mult de un minut!

Hidratarea

Pentru ca aceasta nu este o zi tocmai normala, pana si crema de fata nu trebuie sa fie chiar cea de toate zilele. Foloseste un produs care contine cofeina si ceai verde. Acestea fac adevarate minuni pentru pielea ta.

Iluminarea

Iluminarea este trucul care ascunde imaginea tenului obosit. Amesteca putina crema iluminatoare cu fondul de ten pe care il folosesti zi de zi pentru a adauga o nota de stralucire machiajului.

Conturul

Intr-o astfel de zi nu este momentul potrivit pentru un machiaj smokey, dar nici pentru eyelinerul alb despre care ai auzit ca iti deschide privirea. Cu toate astea, un creion nud functioneaza cel mai bine. Si asta pentru ca nudul este mai putin evident decat albul. In plus, aceasta culoare discreta iti lumineaza chipul facandu-te sa pari mai treaza decat esti de fapt.

Sursa foto: plus.google.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului