Machiaj & Cosmetica

#machiaj de vara #machiaj # machiaj pentru ochi #make-up ochi caprui

Make-up de vara pentru ochi caprui

Machiajul ochilor caprui nu iti va pune prea mari probleme in aceasta vara daca tii cont de tendintele sezoniere, dar si de nuantele de fard care se armonizeaza cel mai bine cu nuanta ochilor tai.

Chiar daca stilistii recomanda reducerea machiajului la minimul necesar pe timpul verii, unele ocazii speciale necesita un machiaj mai complex. Afla cum sa-ti pui in valoare ochii caprui prin make-up de vara.

Ochii caprui sunt pusi cel mai bine in evidenta de un machiaj dramatic, insa pe timpul verii poti adopta si un look natural cu rezultate bune. Expertii in make-up prefera nuantele pastelate in aceasta vara, de la albastru si verde, pana la auriu si roz, dar recomanda sa alegi nuantele potrivite pentru tine in functie de culoarea ochilor si tenului.

La fel ca in cazul tuturor culorilor irisului, ochii caprui necesita sfaturi diferite, in functie de intensitatea coloratiei. Vezi care sunt nuantele de fard de ochi care ti se potrivesc cel mai bine in functie de intensitatea culorii ochilor tai.

 

Cafeniu inchis
 

Daca ochii tai sunt cafeniu inchis, intr-o nuanta apropiata de negru, poti folosi cu succes cele mai multe nuante de la intensitate medie pana la culori foarte inchise.

Pentru ochii caprui care se apropie de cei negri, machiajul trebuie construit astfel incat sa existe si luminozitate, nu doar nuante inchise, oricat de mult pun ele in valoare ochii.

Priveste-ti ochii cu atentie in oglinda si observa reflexiile mai deschise ale acestora, dupa care alege culorile pentru highlighter in machiajul de ochi. Contrastul iti va pune cel mai bine in valoare ochii.

 

Cafeniu mediu
 

Cei mai multi ochi caprui au o culoare de intensitate medie si ofera cele mai multe posibilitati cromatice.

De la nuantele violete si purpurii pana la cele aurii, de bronz sau arama, ochii tai pot fi pusi in valoare cu succes de cele mai multe nuante.

Nuantele de verde pun in valoare cu succes ochii caprui, iar pe timpul verii cauta nuantele pastelate, care te vor ajuta sa obtii un look trendy.

 

Cafeniu deschis
 

Ochii caprui intr-o nuanta deschisa sunt adesea impresionanti, mai ales atunci cand au reflexii aurii.

Daca ai si pigmentatie aurie in ochii tai caprui, foloseste un galben pal drept highlight. Foloseste nuante foarte inchise doar la baza pleoapei superioare si opteaza pentru culori mai deschise in rest.

Renunta la mascara negru in favoarea unuia maro inchis, care iti va pune mai bine in valoare ochii.

 

Cafeniu deschis cu tonuri verzui
 

Daca nu te hotarasti daca ochii tai sunt caprui sau verzi, ochii tau pot fi pusi in valoare cel mai bine de culori cu doua tonuri mai inchise decat nuanta pielii tale.

Pentru a pune cel mai bine in valoare ochii caprui cu tonuri verzui, foloseste o culoare indrazneata ca violetul, bronzul sau maro-ul inchis. Drept highlight poti folosi fard de ochi de culoarea caisei sau chiar roz. Evita mascara neagra.

Atunci cand vine vorba de rimel, expertii in make-up recomanda nuantele de maro pentru cele mai deschise nuante de ochi caprui, insa pentru tonurile mai inchise, negrul pune cel mai bine in valoare culoarea naturala a ochilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare