Machiaj & Cosmetica

#birou #office #machiaj

Machiajul potrivit pentru birou

Nu de putine ori ai remarcat femei cu o tinuta office , eleganta dar cu un machiaj total nepotrivit, pentru ca probabil „au dat frau liber fanteziilor” in materie de make-up . Astfel de greseli ii pot face pe colegii de birou sau clientii cu care interactionam, sa isi faca o parere preconceputa, departe de adevar.

Astfel, atunci cand ne trezim dimineata si ne pregatim sa mergem la birou, nu trebuie sa punem mana pe primul ruj pe care il vedem si sa il aplicam din belsug. Nu trebuie neaparat sa ai o trusa speciala pentru machiajul de la birou, insa trebuie sa triezi produsele cosmetice pentru timpul petrecut in mediu profesional, si mai ales pentru un timp indelungat, cel putin 8 ore.

Ce trebuie evitat?

Fardurile cu sclipici sau sidefate, fardurile in culori puternice sau cele inchise trebuie sa le ti deoparte pentru zilele mai speciale, cand mergi poate la o petrecere. Evita sa iti conturezi ochii intr-un mod foarte evident si renunta la aplicarea rimelului in repetate randuri. Rujul rosu aprins sau orice alta culoare care contine sidef nu are ce cauta pe buzele tale in timpul serviciului. De asemenea, nici luciul de buze nu este tocmai potrivit pentru a fi „etalat” intr-o companie.

 

Ce este permis?

Iti este permis sa folosesti dermatograful, insa in cantitati reduse, aproape insesizabil . Poti de asemenea sa folosesti fondul de ten (dar numai daca este necesar) si fardul de obraz in tonuri calde. La fel ca orice alt produs cosmetic pe care il folosesti pentru birou, fardul de obraz trebuie folosit cu “zgarcenie” pentru ca trebuie sa pari naturala, nu sa arati tuturor ca te-ai trezit cu doua ore inainte doar pentru a-ti realiza make-up-ul.

Pentru buze incearca rujurile in culori naturale, cat mai apropiate de culoarea pielii tale.. De exemplu, Angelina Jolie apare la majoritatea evenimentelor cu un ruj natural. Ce-i drept forma buzelor ii permite acest lucru, dar si tu poti recurge la un mic truc pentru a mai castiga putin volum daca nu ai fost „inzestrata” la acest capitol: inainte de a aplica un ruj „nude” contureaza-ti buzele cu un creion intr-o nuanta apropiata rujului.

Pentru ochi foloseste nuante de crem, bej sau maron. Evita sa folosesti nuante de verde, albastru sau negru. Incearca sa pari cat mai naturala, nu plastica si artificiala.

Daca iti este teama ca machiajul ti se va scurge de pe fata in timpul zilei foloseste apa termala cu care sa te stropesti usor dimineata, inainte de aplicarea fardurilor. Aceasta are rolul de a fixa make-up-ul pe toata durata zilei.

In functie de machiajul tau, cei din jur pot ajunge la diverse concluzii. Psihologii sunt de parere ca un machiaj complicat, care se vede clar ca necesita mult timp, ii face pe oameni sa te vada ca pe o persoana superficiala, care tine la aspectul fizic mai mult decat la orice altceva. Asadar, evita sa arati ca o papusa iesita din cutie.

 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului