Machiaj & Cosmetica

#machiaj #stil #machiaj si cosmetica # machiaj ochi mici # trucuri machiaj ochi mici

Machiajul pentru ochi mici

Machiajul pentru ochi mici urmareste crearea unei iluzii optice care sa adauge dimensiune privirii, fara sa ii stirbeasca frumusetea naturala. Andreea Marin, Megan Fox, Jennifer Aniston sau Taylor Swift sunt doar cateva dintre vedetele cu ochi mici si fermecatori. Cateva trucuri simple, menite sa puna in valoare aceasta conformatie, sunt suficiente pentru o imagine perfecta si expresiva.

Alegerea nuantelor si dispunerea lor corecta sunt doua aspecte esentiale pentru orice fel de machiaj, iar ochii mici nu fac exceptie de la regula. In principiu, ai nevoie de un plus de luminozitate conferita de fardul alb, cat mai putin negru si culori dulci, pastelate.

Baza machiajului ochilor mici

Incepe prin a pregati in mod corect "terenul", mai exact baza machiajului care sa avantajeze forma ochilor mici. Foloseste un iluminator de ten inainte sa aplici celelalte produse care sa ascunda imperfectiunile chipului si fereste-te de tonurile inchise, deoarece micsoreaza. Un truc util este sa aplici un anticearcan cu 2 sau 3 tonuri mai deschis decat fondul de ten.

Nuante complementare

Daca vrei sa iti pui in valoare privirea si ai ochi mici, evita sa alegi culori in aceeasi nuanta cu cea a ochilor. Optiunile ideale sunt nuantele complementare, astfel: pentru ochi albastri, alege maro-ul, pentru ochi caprui este ideal violetul, iar pentru ochii verzi se potrivesc nuante rosiatice. Obtii astfel un contrast vizibil, care iti va face privirea mai ampla si mai expresiva.

Nuante pastelate

Ochii mici vor fi pusi in valoare de nuante pastelate, deschise si cu particule stralucitoare, care reflecta lumina si dau senzatia ca ochii sunt mai mari. In plus, aceste culori nu se demodeaza niciodata si adauga femininate si delicatete fizionomiei.

Efectele umbrelor

In orice machiaj pe care il aplici ochilor mici, este necesar sa speculezi efectele umbrelor pe care le poti obtine cu ajutorul fardului de pleoape. Astfel, acopera intreaga pleoapa mobila cu fard deschis, accentueaza discret pliul cu o nuanta mai inchisa (de intensitate medie) si aplica fard alb stralucitor in coltul interior al ochilor si pe arcada.

Machiajul ochi de pisica

Ochii mici arata minunat daca sunt evidentiati cu ajutorul machiajului "ochi-de-pisica", care alungeste forma acestora si atrage atentia asupra privirii. Atentie insa, este recomandat sa folosesti un eyeliner colorat, in niciun caz negru. Traseaza linii orizontale usor alungite, depasind colturile ochilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare