Machiaj & Cosmetica

# greseli machiaj #imbatranire machiaj #machiaj care imbatraneste

Machiajul care imbratraneste: ce greseli sa eviti!

Machiajul este ca o lama cu doua taisuri. El te poate ajuta sa stergi ani de pe chipul tau sau, dimpotriva, te poate imbatrani. Diferenta dintre cele doua posibilitati o fac tehnicile de infrumusetare pe care le utilizezi, cantitatea de machiaj care incarca tenul si nuantele pe care le aplici.

Machiajul care te imbatraneste aduce multe deservicii frumusetii, de aceea ar fi bine sa cunosti exact ce greseli trebuie sa eviti pentru a nu-ti compromite imaginea. Iata mai importante dintre ele:

1. Nu-ti pregatesti tenul pentru machiaj


Foarte multe femei se grabesc sa aplice un strat gros de fond de ten, crezand ca astfel isi vor face tenul de portelan. In realitate, pentru o piele uniforma si cu aspect tanar, ai nevoie sa iti pregatesti tenul inainte. Demachiazeaza-te, aplica periodic un exfoliant care sa inlature celulele moarte si foloseste o crema hidratanta.

Abia apoi poti aplica un strat de primer, produs care ajuta la fixarea machiajului si la absorbtia optima a fondului de ten. Toate liniile fine si alte semne distinctive ale pielii sunt acoperite perfect si nu mai sunt accentuate de fondul de ten aplicat direct pe pielea uscata, cu imperfectiuni.

2. Nu aplici fondul de ten potrivit pentru tine


In general, un fond de ten pudra cu putere mare de acoperire imbatraneste tenul, fiind potrivit mai degraba pentru persoanele cu piele foarte grasa. Alege un fond de ten lichid, cu ingrediente emoliente si nuanta in ton cu pielea ta, care sa acopere imperfectiunile si sa lase in urma un aspect proaspat, delicat si suplu.

3. Iti pensezi sprancenele excesiv


Sprancele pensate prea subtire iti fac chipul sa para scheletic, deci imbatranit. De asemenea, cand smulgi in permanenta prea multe fire de par, afectezi foliculii de par si iti cresti sansele de a ramane cu sprancene rare toata viata. Apeleaza la un cosmetician, pentru o forma ideala a sprancenelor, in raport cu fizionomia ta.

4. Aplici nuante inchise pe pleoapa inferioara


Evita sa aplici creion dermatograf sau fard inchis la culoare pe pleoapa inferioara, intrucat ti se vor accentua cearcanele si semnele de oboseala. Daca aplici in partea de jos a ochilor nuante deschise, beneficiezi de o privire mai luminoasa, deci de o alura mai tanara!

5. Folosesti nuante neutre cu tonuri de gri


Unele nuante neutre ale fardului de pleoape si ale rujului au tonuri de gri si cenusiu. Aceste culori pot face chipul sa para "sters" si lipsit de vitalitate. Inlocuieste-le cu nuante neutre in tonuri de rosu sau cafea cu lapte.

Sursa foto: channel4.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare