Machiaj surprinzator in functie de forma ochilor

Machiaj & Cosmetica

#ochi #machiaj #sfaturi machiaj #machiaj surprinzator #forma ochilor #machiaj forma ochi

Machiaj surprinzator in functie de forma ochilor

Vrei sa ai o privire seducatoare si senzuala? Machiajul ochilor este foarte important pentru a-ti pune in evidenta trasaturile fetei. Pentru a realiza insa un machiaj corect al ochilor, trebuie sa tii cont in primul rand de forma acestora. Iata cateva sfaturi si trucuri utile care te vor ajuta sa ai o privire atragatoare si foarte naturala:
 

1. Machiajul pentru ochii adanciti

Ochii adanciti sunt extrem de dificil de pus in evidenta, deoarece creeaza impresia unei arcade proeminente. Acestia au nevoie de iluminare, de aceea ar fi ideal sa folosesti o umbra naturala, pe un ton de bej sau nuante metalice ori piersica.

Pentru a-i scoate si mai bine in evidenta, poti folosi un creion de iluminare in partea de jos a ochiului. De asemenea, pentru aceasta forma a ochilor este recomandat un rimel rezistent la apa.

2. Ochii oblici

Ochii oblici se caracterizeaza prin pleoape foarte mici si cu sprancene mai putin definite, de aceea trebuie sa folosesti culori mai intunecate pentru pleoape. Evita culorile deschise. Nuantele inchise vor da profunzime ochilor si un aspect natural.

Aplica o umbra pana la zona de glisare a pleoapei, iar in partea ce urmeaza foloseste un semiton al nuantei baza. Pe arcada, poti aplica o nuanta stralucitoare pentru a crea contrast si un aspect cat mai natural. Pentru mai mult efect, poti aplica o linie de culoare inchisa cu un dermatograf in jurul ochiului, pentru a-l defini cat mai bine.

3. Ochii cu pleoape cazute

Acest tip de ochi par foarte mici, de aceea trebuie sa ii evidentiezi axandu-te pe nuante deschise pe pleoapa si mult accent pe ochi. Foloseste pe pleoapa culori pastelate, calde, iar conturul ochilor evidentiaza-l cu nuante de maro sau negru. Accentul trebuie sa cada pe ochi, si nu pe pleoape.

4. Ochii bombati

Pentru a imbunatati aspectul ochilor bombati, trebuie sa faci amestecuri de tonuri inchise, pentru ca acestia sa para mai mici.

Daca doresti sa folosesti nuante de fard deschise si cat mai naturale, evita sa utilizezi dermatograful pe partea de sus a ochiului.

Sursa foto: thefashionsecrets.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare