Machiaj & Cosmetica

# sfaturi ingrijire par #ingrijire par #par #masti par #crestere par #tundere par

Invata cum sa faci parul sa creasca mai repede

Vrei un par lung si matasos, dar ai impresia ca nu creste mai deloc? Inseamna ca inca nu ai aflat cele cateva trucuri care te vor ajuta sa ai rapid o podoaba capilara bogata. Iata ce trebuie sa faci ca sa iti creasca parul mai repede:

1. Tunde-te doar daca e cazul

Mergi la un salon sa iti scurtezi parul doar atunci cand observi ca varfurile sunt despicate sau rupte. Probabil ca ai auzit multe coafeze spunand ca trebuie sa te tunzi la fiecare sase saptamani. Nu e chiar asa. Asta este mai mult o strategie de marketing de-a lor. Parul trebuie tuns atunci cand e nevoie si cand vrei tu!

Se spune in popor ca parul se regenereaza si creste mai repede daca te tunzi atunci cand luna este in crestere. Nu a fost demonstrat stiintific ca este asa, dar nici nu a infirmat nimeni, asa ca nu ai niciun motiv sa nu tii cont si de acest sfat.

2. Atentie la ce produse de intretinere folosesti

Cele mai potrivite produse sunt cele naturale. Aminteste-ti de celebra masca de par despre care se spune ca face minuni. Ai nevoie de un galbenus de ou, o lingura de ulei de ricin si o lingura de suc de lamaie. Aplica pasta formata pe par, acopera-ti capul cu o esarfa si lasa masca sa actioneze pana dimineata. Uleiul de ricin iti va ajuta parul sa creasca rapid si frumos, galbenusul va hrani si va intari radacina firului de par, iar zeama de lamaie va da un luciu deosebit podoabei capilare.

3. Ia vitamine

Antioxidantii si complexul de vitamine B ajuta la cresterea parului sanatos si puternic. Daca alimentatia ta este saraca in uleiuri, seminte, cereale si legume este bine sa iei zilnic un supliment pentru par, unghii si piele.

Ia si acid folic. Acesta iti ajuta corpul sa produca cheratina, proteina din care este facut parul.

4. Maseaza scalpul

Maseaza usor pielea capului pret de 5-10 minute zilnic. In acest fel stimulezi parul sa creasca repede si in mod natural. Repeta acest tratament si atunci cand iti speli parul. Foloseste sampoane cu formule impotriva caderii parului, care stimuleaza radacina sa dezvolte fire mai rapid.

5. Ai grija ce mananci

Ca sa ai un par sanatos si frumos, si alimentatia ta trebuie sa fie echilibrata. O dieta bogata in vitamina B12, calciu, fier si zinc va ajuta parul sa creasca mai repede in mod natural. Pestele proaspat, ouale, branza, lintea sunt si ele alimente nutritive care pot imbunatati starea generala a parului tau.

Si, nu uita! Somnul de frumusete e important si pentru podoaba capilara!

Sursa foto: hair-pep.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare