Machiaj & Cosmetica

#fructe de padure #ten #fata

Hraneste-ti fata in mod natural cu fructe de padure

Afinele, merisoarele si zmeura sunt fructele ideale pentru sarbatori, deoarece te binedispun prin culorile lor vii, cat si prin nota festiva pe care o dau mancarurilor. In plus, ele contin si foarte putine calorii, doar 26 de grame de zahar la un sfert de cana. De asemenea, fructele de padure sunt foarte hranitoare si pentru tenul tau. Ele contin foarte multi antioxidanti si acid elagic, element nutritiv care duce la un risc mai mic in ceea ce priveste cancerul de piele. Iata cateva metode de a prepara fructele de padure astfel incat sa beneficiezi de toate calitatile lor nutritive in ceea ce priveste frumusetea:

1. Serveste-le la micul dejun

Amesteca fructele de padure cu fulgii de ovaz sau cu cerealele pentru micul dejun. Merisoarele sunt usor acrisoare, deci vei avea nevoie doar de cateva. Pentru o aroma mai deosebita poti sa le combini cu zmeura si afine. Ai grija insa ca acestea sa fie proaspete sau congelate, deoarece afinele uscate contin mai mult zahar. Asadar, citeste cu atentie eticheta lor inainte de a le consuma.

2. Fa-ti un smoothie sau un shake

Daca nu ai timp sa iei micul dejun acasa, prepara-ti de seara un smoothie sau un shake de fructe de padure, pentru a fi sigura ca iti iei doza necesara de vitamine si antiohidanti care te mentin mereu tanara.

3. Fructele de padure in preparate sofisticate

Fructele de padure pot fi introduse in aproape toate tipurile de mancaruri, insa cel mai bine merg in sosuri, cu tacos sau cu peste. Asadar, prepara-ti mancaruri gustoase, hranitoare, sanatoase si care te ajuta sa ai si o piele minunata, ferita de probleme.

4. Foloseste-le ca garnitura

Pentru a introduce intr-un mod cat mai placut fructele de padure in dieta ta, poti sa le folosesti chiar si ca garnitura pentru cocktailurile preferate. Ele nu doar ca vor fi benefice sanatatii tale, dar vor fi si un decor spectaculos pentru bauturile de sarbatori de exemplu.

5. Masca de fructe de padure

Fructele de padure le poti folosi chiar si pentru a-ti prepara o masca de fata. Acestea sunt bogate in vitamina C si E si au foarte multi antioxidanti care previn imbatranirea pielii.

Masca de fructe de padure este recomandata in general persoanelor care au ten gras. Aceasta se prepara din doua linguri de zmeura pasate, trei linguri de fragi si o lingura de iaurt. Se aplica pe intreaga fata si lasa sa actioneze cel putin 15 minute, apoi se indeparteaza cu apa calda.

Sursa foto: webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului