Machiaj & Cosmetica

#machiaj #stil #sprancene #gene #mascara #blush #ruj

Greseli frecvente de ingrijire si solutii pentru acestea

Fara sa ne dam seama, ritualul de infrumusetare contine si cateva greseli carora nu reusim sa le gasim si cele mai bune solutii. Daca pielea ti s-a inrosit aparent fara motiv sau parul arata nespalat, chiar daca doar ce ai facut baie, atunci undeva s-a strecurat o greseala. Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli si solutii pentru acestea.

Folosesti prea mult balsam de par

Majoritatea persoanelor aplica balsamul de par in acelasi mod in care aplica si samponul: incepand de la crestetul capului si masandu-l spre restul parului. Insa parul de la radacina este sanatos; varfurile sunt cele care au nevoie de ingrijire speciala. In afara de faptul ca irosesti produsul respectiv, aplicand balsam la radacina vei lua din volumul parului si il vei face sa arate imbacsit.

Solutia: incepe cu parul de la nivelul urechilor si continua pana la varfuri. Vei capata volum si nu va trebui sa iti speli parul prea des.

Aplici fond de ten fara sa lasi crema de fata sa se usuce

Textura cremei va face ca machiajul tau sa nu reziste si sa iti dea impresia ca se “scurge”. Aceasta va afecta calitatea fondului tau de ten, pentru ca nu va mai avea puterea de a a acoperi uniform intreaga fata, ci se va “prinde” doar de anumite portiuni.

Solutia: Asteapta 60 de secunde, pana cand crema a fost absorbita. Daca te grabesti, sterge excesul cu un servetel, presandu-l usor de fata, apoi aplica fondul de ten.

Aplici parfum dupa ce te-ai imbracat

Parfumul poate pata materialele, iar combinatia parfum-haina nu va avea intotdeauna cea mai placuta mireasma. Formula parfumlui este conceputa pentru a fi aplicata pe piele, pentru ca interactioneaza cu caldura corpului.

Solutie: Inainte de a te imbraca, pulverizeaza parfum in zonele – puls: genunchi, incheieturi, baza gatului si in spatele lobului urechii. Atentie! Nu freca incheieturile intre ele, pentr uca aceasta miscare influenteaza structura parfumului.

Te pensezi prea aproape de oglinda

Atunci cand te concentrezi asupra pensatului, ai in vedere fiecare fir de par – de aici si apropierea de oglinda. Rezultatul: sprancene mult prea subtiri sau inegale.

Solutia: Gaseste o oglinda de dimensiuni mai mari, langa o fereastra, pentru a beneficia de lumina naturala. Observa astfel forma sprancenelor in raport cu intreaga fata. Apropie-te de oglinda si incepe pensatul. Indeparteaza-te dupa cateva miscari si controleaza rezultatul.

Iti neglijezi ingrijirea pielii gatului

Atunci cand iti ingrijesti fata, nu te opri la barbie. Pielea gatului poate fi mai sensibila si mai subtire decat pielea fetei si la fel de predispusa pentru pete sau riduri.

Solutia: Atunci cand aplici crema pe fata, continua si in zona gatului si chiar cea a bustului. Nu ai nevoie de o crema separat petnru gat; specialistii sustin ca acelea sunt doar strategii de marketing .

Folosesti crema hidratanta pentru reducerea cearcanelor si a ochilor umflati

Daca te confrunti cu asemenea probleme, tine-te departe de crema hidratanta pentru ochi. Ingredientele hidratante retin apa in piele, astfel incat ochii tai vor arata si mai inestetic .

Solutia: Aplica o compresa rece sau cuburi de gheata pe ochi, timp de 10-15 minute. Poti opta si pentru un gel de ochi cu o textura usoara, care sa contina cafeina.

Folosesti in exces tratamentele pentru acnee

Te-ai trezit de dimneata cu o umflatura imensa, asa ca acoperi acel punct cu corector. Pentru a te asigura ca vei depasi momentul, mai aplici acelasi produs inca o data. Majoritatea tratamentelor pentru cosuri contin insa acizi care iti penetreaza pielea timp de cateva ore de la aplicare. Uitilizarea in exces poate duce la iritatii, roseata sau exfoliere.

Solutia: Urmeaza instructiunile produsului. De cele mai multe ori, o aplicare o data sau de doua ori pe zi este suficienta,

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului