Machiaj & Cosmetica

#frumusete #makeup #machiaj #masca de protectie

Fii frumoasa! Cum sa te machiezi cand porti masca de protectie

 

Masca de protectie a devenit un accesoriu obligatoriu odata cu relaxarea restrictiilor pentru prevenirea raspandirii COVID-19. Ne place sau nu, masca trebuie purtata in spatiile inchise si aglomerate, insa asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la a fi frumoase si aranjate.

Asa cum lumea si programul nostru se adapteaza la vremurile pe care le traim, la fel trebuie sa se adapteze si rutina noastra de frumusete.

Desi atunci cand iesi din casa petreci mare parte a timpului cu jumatate din fata acoperita cu masca de protectie, nu inseamna ca trebuie sa renunti la a te aranja. Odata cu venirea verii poate ti se pare o misiune imposibila sa porti si machiaj, si masca, asa ca avem pentru tine cateva sfaturi de la profesionisti in makeup, care iti vor face viata mai usoara.

Pasul 1: Crema hidratanta

Purtarea mastii de protectie pentru perioade indelungate poate provoca iritatii ale pielii, din cauza frecarii si a umiditatii. De aceea, hidratarea pielii este esentiala. Foloseste o crema puternic hidratanta inainte de a aplica produsele de makeup, pentru a crea o bariera protectoare a pielii.

Pasul 2: Fondul de ten

Vara este esential sa folosesti produse cu factor de protectie solara ridicat, insa din cauza mastii si a riscului ca machiajul sa se intinda sau sa pateze masca, ai putea fi tentata sa renunti la acest strat. Tocmai de aceea, foloseste un fond de ten sau un BB cream cu SPF, cu textura usoara si non-comedogenic.

Pastreaza concealerul doar pentru zonele in care este neaparat nevoie de el si, eventual, alege unul waterproof.

Foloseste un primer sau o pudra de fixare matifianta pentru a evita ca machiajul sa se deterioreze sub masca de protectie.

Pasul 3: Ochii

Cum jumatatea inferioara a fetei este acoperita de masca, machiajul ochilor este cu atat mai important. Scoate-ti ochii in evidenta cu culori stralucitoare si iluminator. Poti opta pentru farduri sidefate sau pentru eye gloss, pentru un aspect metalic, care va atrage toate privirile. Aplica fard de ochi si pe pleoapa inferioara pentru un impact si mai puternic si nu te feri de highlighter.

Specialistii in makeup recomanda sa renunti la eyeliner sau creioanele pentru contur, pentru ca acestea "micsoreaza" ochii

Pasul 4: Genele

In lipsa conturului, mascara este esentiala pentru evidentierea ochilor. Secretul unor gene care sa atraga atentia este, insa, ondularea lor inainte de a aplica mascara. Aplicati rimelul atent de la baza genelor, pentru a crea un oarecare contur si insistati pe genele din centru pentru a "mari" ochii.

Pasul 5: Sprancenele

Acorda atentie si sprancenelor atunci cand te machiezi, deoarece masca va scoate in evidenta neregulile. Penseaza-le atent si foloseste gel sau fard de sprancene pentru a te asigura ca sunt bine definite.

Pasul 6: Buzele

Atunci cand porti masca, rujul parca nu are sens. Optati mai bine pentru un balsam de buze, pentru a le mentine hidratate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului