Machiaj & Cosmetica

#makeup #make-up #machiaj #make-up artist #blush #fard de obraz

Fardul de obraz armonizeaza trasaturile

“In trecut, fardul de obraz era utilizat exclusiv in nuante de rosu si roz pentru a inspira sanatate. Astazi este considerat un instrument util pentru crearea unor contraste de lumini si umbre pe ten, pentru a ajuta la armonizarea trasaturilor. Fardul de obraz mat este utilizat pentru a crea umbre subtile si pentru a corecta mici imperfectiuni, iar cel perlat pentru iluminarea fetei.”, ne-a spus Raluca Luchian, make-up artist.

Daca vrei sa afli cum trebuie sa alegi fardul de obraz, care ti se potriveste cel mai bine, cand trebuie folosit cel sidefat si cum trebuie aplicat, urmareste in continuare sfaturile unui specialist in domeniu.

Sub forma de crema, stick, pulbere sau compact, fardul de obraz este un produs cosmetic care nu ar trebui sa lipseasca din trusa de machiaj a femeilor.

Textura fardului de obraz

Fardul de obraz compact

Este usor de folosit si este potrivit pentru persoanele cu tenul gras. Se intinde usor si rezista destul de mult. Pentru un efect mai natural, fardul de obraz compact trebuie amestecat cu o pudra transparenta.

Fardul de obraz pulbere

Perfect pentru toate tenurile, usor de folosit, fardul de obraz pulbere are un dezavantaj: cantitatea care se depune pe buretel sau pe pensula. Astfel, acestea trebuie scuturate foarte bine inainte de aplicare.

Fardul de obraz gel

Gelul este util mai ales in timpul verii pentru ca are rolul de a pune in valoare bronzul.

Fardul de obraz stick

De obicei, este un produs cosmetic multifunctional, deoarece poate fi folosit si sub forma de de ruj sau fard pentru ochi. Are o textura cremoasa, usor de intins, iar nuantele sunt perfect naturale. Nu incarca tenul si ii ofera o stralucire deosebita.

Fardul de obraz crema

Fardul de obraz sub forma de crema are aceleasi proprietati ca si fardul de obraz stick. Se intinde cu ajutorul degetelor si este perfect pentru tenul uscat si pentru cel matur. Acesta se aplica dupa fondul de ten, dar inainte de pudra (pentru un aspect natural).

Cum aplic fardul de obraz?

Dupa aplicarea fondului de ten si a unui strat fin de pudra transparenta, se ia pe o pensula mare (nr. 24 – 26) o cantitate mica de fard si se aplica dintre ureche spre osul zigomatic (pomete).

Pentru un rezultat cat mai natural se poate aplica si un al doilea strat de culoare roz sau portocaliu, dar numai dupa ce s-a aplicat un strat de pudra transparenta.

Cum aleg fardul de obraz?

Fardul de obraz trebuie ales intotdeauna in functie de textura tenului tau, astfel ca daca ai un ten gras, este indicat sa optezi pentru un blush pulbere sau compact. Este bine sa le eviti pe cele sub forma de crema, care nu vor face altceva decat sa dea impresia ca tenul tau este si mai gras decat in realitate.

Pentru tenul uscat, este indicat sa alegi un fard de obraz cremos, care va ascunde aceasta mica imperfectiune a pielii tale. De asemenea, daca esti mare fan/a a fondului de ten (iar acesta este unul hidratant, potrivit pentru tenul tau), poti opta fara probleme chiar si pentru un fard compact sau pulbere. Mai trebuie sa stii ca fardul de obraz se alege si in functie de fondul de ten, acolo unde este cazul.

Culoarea tenului tau este, de asemenea, foarte importanta in alegerea blush-ului. Astfel, daca ai un ten masliniu, poti opta pentru nuante mai intense (scortisoara), insa daca pielea ta este deschisa foloseste nuante de roz (caisa).

Momentul zilei este si el un factor important in alegerea fardului de obraz. Astfel, pentru machiajul de zi este indicat sa folosesti un blush mat, fara particule stralucitoare, in timp ce pentru iesirile de dupa lasarea intunericului, poti alege linistita fardurile sidefate.

Raluca Luchian ofera cateva sfaturi practice

Pentru obtinerea unor rezultate cat mai bune, alege sa folosesti culori diferite: una caramizie pentru modelarea pometilor, cealalta asortata la culoarea rujului , pentru a da culoare si luminozitate fetei.

  • daca ai pielea alba foloseste tonalitati de roz, bej, caisa
  • daca ai tenul inchis cele mai potrivite sunt tonurile intense de caramiziu sau pruna
  • daca ai tenul masliniu tonurile de scortisoara sau caramiziu luminos sunt special create pentru tine

 

  • daca ai fata rotunda – o poti alungi daca aplici fardul de obraz de la tample spre obraji si apoi dinspre maxilar spre gat
  • daca ai fata alungita – o poti corecta aplicand fardul de obraz, orizontal – dinspre urechi catre nas, in partea cea mai inalta a fruntii si pe barbie.
  • daca ai fata patrata – o vei putea rotunji daca aplici fardul de obraz vertical, pe conturul fetei, neaccentuand obrajii si insistand in zona maxilarului.

Fardul aplicat sub osul zigomatic (pomete) subliniaza structura osoasa, iar aplicat pe acesta va “indulci” trasaturile.

Evita alicarea fardului sub ochi, pentru ca nu vei face decat sa-ti accentuezi cearcanele.

Atentie!

Pensulele pentru aplicarea fardului de obraz trebuie spalate periodic pentru ca se umplu de praf si de reziduri ceea ce favorizeaza aparitia cosurilor. Se spala foarte simplu cu apa si sapun, dupa care se lasa la uscat in aer liber.

VIDEO


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare