Machiaj & Cosmetica

#maini #unghii #ingrijire

Cum sa-ti ingrijesti mainile si unghiile iarna

Mainile si unghiile sunt afectate puternic de sezonul rece. Afla cum te poti ingriji pentru a arata minunat zi de zi.

Aerul rece adus de schimbarea anotimpurilor iti afecteaza atat pielea mainilor cat si unghiile. Daca vrei sa iti mentii unghiile si mainile sanatoase si frumoase, citeste sfaturile de ingrijire de mai jos.

Pentru a avea intotdeauna maini frumoase cu o manichiura reusita, nu trebuie sa ignori factorii externi. Frigul si vantul pot irita pielea, iar unghiile isi pot pierde din putere pe timpul iernii.

 

Maini frumoase

 

Cel mai important lucru pe care il poti face iarna pentru mainile tale este sa porti manusi. Pielea mainilor este foarte predispusa la uscare, fenomen accentuat de vantul rece.

Pe vreme rece poarta intotdeauna manusi, mai ales daca pielea mainilor tale este uscata si iritata.

Aerul uscat dauneaza cel mai mult pielii, atat in interior cat si in exterior.  Pentru a oferi umiditatea necesara in casa, poti pune o farfurioara cu apa langa calorifer. Daca adaugi si cateva picaturi dintr-un ulei aromat in apa, vei beneficia si de avantajele aromoterapiei.

Este indicat sa porti manusi atunci cand speli vasele iarna. Apa si substantele chimice din detergentul de vase usuca pielea mainilor. spalatul mainilor afecteaza si el pielea, astfel ca pe timpul iernii este indicat sa folosesti un sapun lichid pe baza de glicerina.

Foloseste creme hidratante pentru maini care contin cat mai multe ingrediente naturale . Este indicat sa iti hidratezi pielea si inainte de culcare si dimineata, inainte sa iesi din casa.

Cea mai usoara cale de a-ti hidrata mainile dupa ce le speli este aplicarea catorva picaturi de suc proaspat de lamaie. Acesta va hrani pielea cu vitamine si ii va stabiliza pH-ul.

Nu ignora problemele cauzate de pielea uscata si iritata. De multe ori acestea se pot agrava. Daca pielea ta devine atat de uscata incat incepe sa se crape si sa iti provoace dureri, apeleaza la un dermatolog.

Atunci cand alegi o crema hidratanta , este important sa stii ca cele mai scumpe nu sunt neaparat cele mai bune sau cele mai potrivite pentru pielea ta. Daca poti, incearca mostre gratuite din mai multe produse, inainte sa-l alegi pe cel cu efectul cel mai bun asupra pielii tale.

 

Unghii frumoase

 

O manichiura frumoasa porneste de la unghiile sanatoase. Pentru a te asigura ca unghiile tale rezista cu brio sezonului rece, urmeaza cateva sfaturi simple.

Atunci cand folosesti o crema hidratanta pentru maini, nu ignora unghiile. Efectele cremei se vor face simtite asupra unghiilor daca o folosesti in mod regulat.

Nu aplica oja colorata pe unghii fara sa folosesti inainte un lac incolor, care sa-ti protejeze unghiile.

Acetona are cel mai negativ efect asupra unghiilor iarna. Cei mai multi solventi pentru curatarea ojei sunt daunatori, asa ca nu este indicat sa folosesti aceste produse mai des de doua ori pe luna in timpul iernii.

Evita orice actiune care iti pune unghiile sub tensiune. Deschisul cutiilor metalice de sucuri este una dintre multele lucruri care iti pot slabi unghiile.

Daca iti rozi unghiile, e timpul sa renunti la acest obicei, mai ales pe timpul iernii. Unghiile slabite pot fi afectate si de pila de unghii, asa ca iarna fii mai blanda cu unghiile tale atunci cand le pilesti.

 

Nu uita ca regimul tau alimentar iti afecteaza puternic si pielea mainilor si unghiile. Daca in ciuda unei rutine de ingrijire corecte acestea nu iti modifica semnificativ aspectul, poti incerca sa iei vitamine care iti vor intari sistemul imunitar sau sa apelezi la un dermatolog. Un corp sanatos este o garantie pentru o piele si unghii frumoase pe timpul iernii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare