Machiaj & Cosmetica

#ingrijire ten #sezonul rece #ten

Cum sa-ti ingrijesti corect tenul in sezonul rece

Sezonul rece aduce numeroase neplaceri pentru ten, care devine mai uscat ca niciodata. Tocmai de aceea, in sezonul rece, tenul are nevoie de ingrijiri speciale. Ritualul de ingrijire trebuie pastrat cu sfiintenie zi de zi, daca vrei sa ai pielea sanatoasa si frumoasa.

Iata cum trebuie sa ai grija, in mod corect, de tenul tau:

Demachiere

Demachierea tenului trebuie efectuata cu sfiintenie in ficare seara, pana cand tot machiajul este indepartat. Este important ca seara, chiar daca nu te machiezi, sa aplici un demachiant, deoarece acesta va indeparta pana si cele mai mici impuritati, care, in mod normal ar ramane pe ten.

Curatare temeinica

Este foarte important sa-ti cureti tenul de doua ori pe zi. Dimineata si seara, inainte de culcare. Poti folosi apa si sapun sau solutii speciale pentru spalarea tenului. Important este sa indepartezi toate impuritatile adunate peste zi – praf, sebuum, etc.

Exfoliere

Tenul are nevoie de exfoliere pentru indepartarea pielii moarte si pentru curatarea in profunzime a porilor. Poti folosi fie un exfoliant preparat acasa, fie unul din comert. Tine cont insa ca acesta trebuie aplicat doar o data pe saptamana.   

Hidratare

O crema hidratanta, de buna calitate, care sa se potriveasca tipului tau de ten, este cel mai bun prieten al tau. Aplica crema dimineata si seara dupa ce, in prealabil, ai curatat tenul temeinc. Crema va intra astfel mai bine in piele, o va hidrata si o va face sa arate mai tanara si mai frumoasa.

Protectie solara

Poate suna ciudat sa porti protectie solara in sezonul rece, insa aceasta este foarte importanta pentru un ten sanatos. Chiar si iarna, cand temperaturile sunt negative, razele UV afecteaza piele si pot duce, in timp, la aparitia petelor inestetice. Asadar, fie ca alegi o crema de protectie, fie un fond de ten cu spf, este important sa nu iesi din casa fara protectie solara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare